Βαρύ πένθος στη Λιβαδειά για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Αριστείδη Ρούσσαρη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Αυγούστου 2024 09:34 Βαρύ πένθος στη Λιβαδειά για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Αριστείδη Ρούσσαρη

Δικηγόρος, Αυτοδιοικητικός, Συγγραφέας, Συλλέκτης, διακρίθηκε για την προσφορά του στη τοπική κοινωνία…

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών, ο πρώην Δήμαρχος Λεβαδέων Αριστείδης Ρούσσαρης μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο εκλιπών είχε διατελέσει πρώτος πολίτης της αγαπημένης του Λιβαδειάς την τετραετία 2002 - 2006 ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στο δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης ως Νομαρχιακός Σύμβουλος.

Ήταν έγκριτος δικηγόρο (από το 1984), αλλά και συγγραφέας βιβλίων, όπως και συλλέκτης σπάνιων αντικειμένων που σχετίζονται με τη Λιβαδειά και την ευρύτερη περιοχή, τα οποία παρουσίαζε και μέσω διαδικτύου.

Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Νυδριώτη και πατέρας δύο παιδιών του Γιώργου και του Κωνσταντίνου.

Υπήρξε μέλος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών και του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδείας. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα κατά των Ναρκωτικών του Μορφωτικού Συλλόγου Λεβαδείας, αλλά και ιδρυτικό μέλος του Αθλητικού Συλλόγου για άτομα με ειδικές ανάγκες “Ιωάννειος”. Στάθηκε κοντά στην ομάδα του Λεβαδειακού, έχοντας διατελέσει και Πρόεδρος του ΔΣ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων, με την αγγελία του απρόσμενου θανάτου  του Ρούσσαρη Αριστείδη, τέως  Δημάρχου Λεβαδέων, συνήλθε σήμερα Σάββατο 10/8/2024 σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση, προκειμένου :

1.     Να αποδώσει την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον άνθρωπο που υπηρέτησε με ήθος, συνέπεια και υπευθυνότητα το δημόσιο βίο καθ' όλη της διάρκεια της πολύχρονης πολιτικής του πορείας και αγωνίστηκε για την ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο στο Δήμο Λεβαδέων όπου και υπηρέτησε ως Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος όσο και στην Νομαρχία Βοιωτίας όπου υπηρέτησε  ως Νομαρχιακός Σύμβουλος, τον άνθρωπο που συνέβαλλε τα μέγιστα στην επίλυση προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.

2.     Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην τέλεση της εξοδίου ακολουθίας του.

3.     Να εκφράσει προς την οικογένεια του εκλιπόντος την βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

4.     Να γίνει η κηδεία του εκλιπόντος δημοσία δαπάνη.

5.     Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος με την  σημαία στα δημοτικά κτίρια να κυματίζει μεσίστια καθώς και την αποχή των δημοτικών συμβούλων από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

6.     Να δοθεί το όνομά του σε οδό της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς με νεώτερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

7.     Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του  εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.

8.     Να διαβαστεί το παρόν ψήφισμα στην κηδεία του, να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος και να αποσταλεί στα τοπικά ΜΜΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση