Στο γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ο Δήμαρχος Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2024 08:48 Στο γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ο Δήμαρχος Δομοκού

Ποια προβλήματα συζητήθηκαν και τι ζήτησε από τον κ Τσιάρα…

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Κωνσταντίνο Τσιάρα, βρέθηκε την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024 ο Δήμαρχος Δομοκού Χαράλαμπος Λιόλιος, προκειμένου να συζητήσει διάφορα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες του δήμου.

Μαζί του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Δομοκού Χρήστος Πετρόπουλος, ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Πουρναρίου Αθανάσιος Τσουλφάς και ο Πρόεδρος του Νέου Αγροτικού Συνεταιρισμού Πουρναρίου Αναστάσιος Ευθυμιόπουλος.

Εκτός από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συζήτησαν και για την εξεύρεση και αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου εργαλείου υποστήριξης του πρωτογενή τομέα του Δήμου. Μεταξύ άλλων στη συνάντηση τέθηκαν, από το Δήμαρχο Δομοκού, τα κάτωθι θέματα:

 Εύρεση άμεσης λύσης για τα αγροκτήματα που παραμένουν ακαλλιέργητα εξαιτίας της θεομηνίας Daniel που σημειώθηκε το Σεπτέμβριο 2023

 Διευκρινίσεις σχετικά με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που παρέχονται από τα Αγροτικά Προϊόντα ΓΑΙΑ της ΔΕΗ

 Ενημέρωση και αντιμετώπιση του προβλήματος της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών

 Εξεύρεση τρόπου αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών του Δήμου Δομοκού από τις καταστροφικές επιδρομές τρωκτικών

 Ολοκλήρωση του ανατολικού αγωγού στο κλειστό δίκτυο άρδευσης Σμοκόβου

 Τροποποίηση του κανονισμού ΕΛΓΑ

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων άκουσε με ενδιαφέρον τα ζητήματα που τέθηκαν και διαφάνηκε η καλή του πρόθεση, και μέσα από συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα στον αγροδιατροφικό τομέα της περιοχής.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση