Σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης νέων και ο ανήλικος Λαμιώτης για την αιματηρή συμπλοκή στις Ράχες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2024 07:42 Σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης νέων και ο ανήλικος Λαμιώτης για την αιματηρή συμπλοκή στις Ράχες

Έχουν οδηγηθεί στη φυλακή όσοι απολογήθηκαν μέχρι τώρα, ενώ την Παρασκευή στον Ανακριτή θα βρίσκονται και οι δυο τελευταίοι της «παρέας»…

Ο ένας μετά τον άλλον οι κατηγορούμενοι για την αιματηρή επίθεση τα ξημερώματα της Κυριακής (11/8) στην παραλία Ραχών σε βάρος νεαρών ατόμων από τη Στυλίδα, παίρνουν το δρόμο για τη φυλακή, μετά τις απολογίες τους στον Ανακριτή.

Έτσι μετά την προφυλάκιση του 26χρονου Λαμιώτη, όπως επίσης και του 19χρονου Θεσσαλονικιού, το δρόμο για το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, πήρε και ο ανήλικος της παρέας, ηλικίας 17 ετών από τη Λαμία. Μάλιστα λόγω της ανηλικότητας ο Εισαγγελέας ζήτησε να γίνει διαχωρισμός της δικογραφίας και για κείνον η εκδίκαση της υπόθεσης να γίνει εντός 6 μηνών από Δικαστήριο Ανηλίκων. Μέχρι τότε θα βρίσκεται στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων της Κασσαβέτειας.

Ο κατηγορούμενος μέσω του απολογητικού υπομνήματος που κατέθεσε ο συνήγορός του Δημήτριος Κρούπης, υποστήριξε ότι εκείνος ήταν που δέχτηκε αναίτια επίθεση από αυτούς που παρουσιάζονται τώρα ως θύματα και ότι σώθηκε χάρη στην παρέμβαση του 19χρονου συγκατηγορούμενου του (αυτός που προφυλακίστηκε) που επενέβη με το αυτοκίνητό του και φυγάδευσε αυτόν και τους φίλους του! Απορρίπτει μάλιστα τις μαρτυρίες για μαχαίρια κι άλλα επικίνδυνα όπλα, καθώς αυτά δε θα μπορούσε να τα έφερε μαζί του στο μπαρ. Στην απολογία του επικαλέστηκε μάλιστα το λευκό ποινικό μητρώο του και το γεγονός ότι είναι ανήλικος και μαθητής της Γ' Λυκείου.

Τα παραπάνω δεν έπεισαν Ανακριτή και Εισαγγελέα που ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του για τις πράξεις όπως της, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, από κοινού, απειλής από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, επίθεσης που έγινε από πολλούς, εξαιτίας της οποίας επήλθε βαριά σωματική βλάβη ανθρώπου, κατοχής και χρησιμοποίηση αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, επικίνδυνης σωματικής βλάβη, απλής σωματική βλάβη και όλα τα παραπάνω με σαφή αθλητική αναφορά και αθλητικό υπόβαθρο που ανάγεται σε αντιπαλότητα μεταξύ οπαδών αθλητικών ομάδων, τελεσθείσα σε τόπο και χρόνο που δεν συνδέεται με συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση και τέλος της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

«Η απόφαση για τον ανήλικο ήταν αναμενόμενη. Ο περιορισμός του θα γίνει σε ειδικό κατάστημα κράτησης και θα δικαστεί από  το Δικαστήριο Ανηλίκων Λαμίας. Όσον αφορά τα πραγματικά γεγονότα της συγκεκριμένης υπόθεσης και τους νομικούς ισχυρισμούς είμαι σίγουρος ότι τελικά θα αντιμετωπίσει αδικήματα πλημμεληματικής  μορφής. Πιστεύω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ,περισσότερη αξία έχει η πρόληψη παρά η τιμωρία...», δήλωσε στο  LamiaΡeport  ο συνήγορος του ανήλικου Δημήτρης Κρούπης.

Αναμένεται την προσεχή Παρασκευή η απολογία και δύο ακόμη Θεσσαλονικιών ηλικίας κι εκείνοι 19 ετών, που φέρεται να συμμετείχαν στην άγρια επίθεση που σημειώθηκε στις 05:30’ τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Οπαδική βία

Η αναφορά στο κατηγορητήριο στην οπαδική βία, προέρχεται από τις μαρτυρίες των θυμάτων αλλά και αυτοπτών μαρτύρων που «δοκίμασαν» την συμπεριφορά των πέντε «νταήδων».

«ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΒΑΖΕΛΙΑ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΘΑ ΣΑΣ Γ@@@@@@@», φέρεται να αναφώνησαν πριν επιτεθούν στα θύματά τους με μαχαίρια, τσεκούρια, σφυριά και καδρόνια!

Νωρίτερα γύρω στις 03:30’ τα ξημερώματα, μέσα σε παραλιακό μαγαζί φέρεται ο 17χρονος να έχει πιάσει έναν από τους ανήλικους που ήταν κι αργότερα θύμα της επίθεσής του, από το λαιμό και να τον απειλεί «παλιόπ@@@@@ βαζέλα θα σε γα@@@@», ενώ χαστούκισαν έναν ακόμη αφού τον ρώτησαν τι ομάδα είναι!

Επιπλέον στο κατηγορητήριο αναφέρεται ξεκάθαρα η ανθρωποκτόνος πρόθεση των κατηγορουμένων, που έπληξαν με τα παραπάνω όπλα τα θύματα τους, στέλνοντας έναν 21χρονο και έναν 18χρονο στο Νοσοκομείο κι άλλα δύο άτομα στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας για πρώτες βοήθειες.

Η σύνδεση των επιθέσεων

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 17χρονος Λαμιώτης που προφυλακίστηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φέρεται να ήταν ο πρωταγωνιστής ετέρου αιματηρού επεισοδίου μια εβδομάδα (4/8) νωρίτερα στο Μαρίνι Στυλίδας. Τότε και πάλι είχε χτυπηθεί από αιχμηρό αντικείμενο κι από γκλοπ ένας 24χρονος και είχε καταλήξει αιμόφυρτος στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας.

Στη δημοσιότητα πάντως δεν είχε δοθεί η σύνδεση της συμπλοκής σε οπαδικά κίνητρα, παρά τις δεκάδες μαρτυρίες απλών πολιτών που είχαν δει παρέα ατόμων με επικεφαλής τον 17χρονο, να τρομοκρατεί νεαρά κυρίως άτομα, ρωτώντας τι ομάδα είναι.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση