Σε κατάσταση Red Code η μισή χώρα - Απαγορεύσεις και στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2024 08:20 Σε κατάσταση Red Code η μισή χώρα - Απαγορεύσεις και στη Φθιώτιδα

Δείτε το χάρτη εκτίμησης κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς…

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και η Φθιώτιδα.

Αναλυτικά:

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)

Περιφέρεια Αττικής συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Χαλκιδικής, συμπεριλαμβανομένου του Αγίου Όρους)

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Θάσου, ΠΕ Έβρου, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

Περιφέρεια Κρήτης

Συνεπώς, παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις. Συγχρόνως με απόφαση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας όλες οι παραπάνω περιοχές τίθενται σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code).

Από την πλευρά τους οι Περιφερειακές Ενότητες όπως και η Φθιώτιδα, ενεργοποιεί το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν.998/1979 (Α΄289) αρμοδιότητας των Δασαρχείων Λαμίας, Αταλάντης και Σπερχειάδας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα το μέτρο ισχύει από τη 12η βραδινή της 15/08/2024 έως τη 12η βραδινή της 16/08/2024.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση