Κεραυνοί «έσπειραν» πυρκαγιές σε δύσβατα σημεία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Αυγούστου 2024 18:12 Κεραυνοί «έσπειραν» πυρκαγιές σε δύσβατα σημεία

Η αλλαγή του καιρού με τις μπόρες που εκδηλώθηκαν κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν πυρκαγιές από κεραυνούς σε δύσβατα μέρη με μεγάλο υψόμετρο.

Μία από αυτές στο Μάραθο Καρπενησίου, όπου ενήργησαν μεταξύ άλλων 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο συνεπικουρώντας το δύσκολο έργο των επίγειων δυνάμεων μέχρι να πλησιάσουν στο σημείο. Μεταξύ αυτών και μονάδα της 4ης ΕΜΟΔΕ και δυνάμεις από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Ευρυτανίας και Φθιώτιδας.

Από κεραυνό είναι και η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στο Κακοπλεύρ Τρικάλων. Επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων από 8η και 10η ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα και 3 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Νωρίτερα εκδηλώθηκε μία ακόμη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Σπαθάρης Αρκαδίας και στα Βασαίικα Ιωαννίνων. Η τελευταί τέθηκε γρήγορα υπό μερικό έλεγχο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση