Λαμία: Ένα στα πέντε δείγματα θετικό στον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 08:04 Λαμία: Ένα στα πέντε δείγματα θετικό στον κορωνοϊό

Τι έδειξαν οι δωρεάν δράσεις του ΕΟΔΥ στην Είσοδο της ΠΕΛ. Με το ίδιο πρόγραμμα και τη νέα εβδομάδα…

Πέντε (5) δωρεάν δράσεις μαζικής δειγματοληψίας για covid-19 πραγματοποιήθηκαν από τις ΚΟμΥ του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα που πέρασε στη Λαμία και συγκεκριμένα από 19 έως 23 Αυγούστου 2024.

Συνολικά στην Είσοδο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, έδωσαν δείγμα 249 άτομα (κατά μέσο όρο 50 άτομα κάθε μέρα) και βρέθηκαν 48 θετικά στον ιό, γεγονός που μεταφράζεται σε θετικότητα 19,28% ή περίπου ένα στα πέντε θετικά. Ποσοστό αρκετό υψηλό που είχε να παρατηρηθεί από τέλη Ιουλίου.

Τα θετικά δείγματα σύμφωνα με τις ΚΟμΥ αντιστοιχούν σε 23 άνδρες και 25 γυναίκες με διάμεση ηλικία περίπου στα 50 έτη.

Δυστυχώς λόγω του μικρού αριθμού δράσεων και των ελάχιστων δειγμάτων που πάρθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (τον Δεκαπενταύγουστο), 13 στα 86 θετικά, δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την εξέλιξη της νόσου στην περιοχή μας. Ωστόσο φαίνεται ότι παραμένει ψηλά η θετικότητα και σε άτομα μέσης ηλικίας.

Δωρεάν rapid test θα μπορείτε να κάνετε και τη νέα εβδομάδα, καθώς θα υπάρχει ένα σημείο από τις ΚομΥ καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) στην Είσοδο - Εκδοτήρια της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας από 08:00 μέχρι 14:00’.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση