Επίκουρος Καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ η Λαμιώτισσα Ελευθερία Σουλιώτη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 08:53 Επίκουρος Καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ η Λαμιώτισσα Ελευθερία Σουλιώτη

Η γιατρός από τη Λαμία που εκλέχθηκε ομόφωνα Επίκουρη Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας του τμήματος Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Ξεκίνησε από το 3ο ΓΕΛ Λαμίας και ακολούθησε την Ιατρική που τόσο πολύ αγαπούσε και ειδικότερα την επιστήμη της Αναισθησιολογίας. Έχει πλούσιο ερευνητικό και συντακτικό έργο και είναι μέλος επιστημονικών εταιριών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο λόγος για την Ελευθερία Σουλιώτη, η οποία είναι επιμελήτρια Α' στην Β΄ Πανεπιστημιακή Κλινική Αναισθησιολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟΝ".

Δείτε παρακάτω ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η Ελευθερία Σουλιώτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία και συγκεκριμένα αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Λαμίας, Έλαβε το πτυχίο της ιατρικής στο πανεπιστήμιο UNIVERSITA’ DEGLI STUDI DI NAPOLI FEDERICO II και επιστρέφοντας στην πόλη μας έλαβε την Άδεια Ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας, Δ/νση Υγείας & Δημ. Υγιεινής.

 Υπηρέτησε ως ιατρός υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου στο Π. Ι. Μοσχοχωρίου του Κ. Y. Στυλίδας. Στη συνέχεια, ξεκίνησε την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας ως ειδικευόμενη ιατρός του Αναισθησιολογικού τμήματος του Γ.Ν. Λαμίας και έπειτα ολοκλήρωσε την ειδικότητα στο Γ. Ν. «Ασκληπιείο Βούλας». Το 2015 έλαβε επιτυχώς τον τίτλο της ειδικότητας της Αναισθησιολογίας.

Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου: «ΠΕΡΙΟΧΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ» της Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ» και Διδακτορικής Διατριβής στην Ιατρική Σχολή του (ΕΚΠΑ), με τίτλο «Η επίδραση της Τραμαδόλης στο διασκαληνικό αποκλεισμό του βραχιονίου πλέγματος με Ροπιβακαΐνη σε επεμβάσεις ώμου» με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ».

Έχει παρακολουθήσει 21 Μετεκπαιδευτικά Προγράμματα – Σεμινάρια – Κλινικά Φροντιστήρια – Workshops στην Ελλάδα και 9 στο Εξωτερικό και Διεθνή.

Στο εκπαιδευτικό και διδακτικό έργο της συμπεριλαμβάνονται: ομιλίες, διδασκαλία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ΕΚΠΑ «ΠΕΡΙΟΧΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ», εκπαιδεύτρια σε κλινικά φροντιστήρια καθώς και εκπαιδεύτρια στο διεθνές σεμινάριο Definitive Surgical And Anaesthetic Trauma Care Course, DSATC . Αναφορικά ως προς το κλινικό έργο, διεκπεραίωσε μεγάλο αριθμό απαιτητικών χειρουργικών επεμβάσεων ετησίως σε όλο το φάσμα της Αναισθησιολογίας, στη Β΄ Πανεπιστημιακή Κλινική Αναισθησιολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟΝ" όπου εργάζεται από το 2015 και ως επιμελήτρια Α΄ από το 2022.

Έχει πλούσιο ερευνητικό και συντακτικό έργο και είναι μέλος επιστημονικών εταιριών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει με 20 εργασίες σε επιστημονικές συναντήσεις στην Ελλάδα και 10 στο εξωτερικό, έχει πραγματοποιήσει 2 δημοσιεύσεις σε Ελληνικά περιοδικά και 21 σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά εντός του SCI (Science Citation Index).

 Τον Ιούλιο του 2024, στην κοινή συνέλευση της Ιατρικής Σχολής και του 15μελούς Εκλεκτορικού Σώματος (το οποίο απαρτίζονταν από 15 μέλη ΔΕΠ Αναισθησιολογίας από όλα τα Ελληνικά πανεπιστήμια), εκλέχθηκε ομόφωνα Επίκουρη Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας του τμήματος Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση