Άστατος καιρός στη Φθιώτιδα με υψηλές θερμοκρασίες και κεραυνούς!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 20:04 Άστατος καιρός στη Φθιώτιδα με υψηλές θερμοκρασίες και κεραυνούς!

Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία και το Σάββατο…

Δεν έλειψαν για ένα ακόμη 24ωρο οι υψηλές θερμοκρασίες στην Ανατολική Στερεά, παρά την αλλαγή του καιρού, που ειδικά στα ορεινά ήταν πολύ έντονη.

Έτσι, στη Φθιώτιδα σημειωνόταν η πιο υψηλή θερμοκρασία της ημέρας, που ήταν ξανά στη Στυλίδα, με τον υδράργυρο στις 14:50’ να δείχνει 36.8ο! Μέσα στην πρώτη 8αδα και η Αγία Τριάδα Μώλου.

Ο πίνακας:

Την ίδια ώρα βροχές έπεφταν από τα Άγραφα μέχρι τον Κιθαιρώνα, αλλά και στην κεντρική και νότια Εύβοια. Πάντως σύμφωνα με το meteo.gr το περισσότερο νερό μέχρι τις 17:30’ της Παρασκευής 30 Αυγούστου, έπεσε στις περιοχές Αττικής αν και λίγο πριν τις 18:00’ είχαμε ακόμη πιο έντονη βροχόπτωση στο Καλέντζι Αχαΐας, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα:

Νωρίς το απόγευμα συνεχίζουν να εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Αμφίκλεια και σε άλλες Παραπαρνάσσιες περιοχές.

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και το Σάββατο 31 Αυγούστου. Το καλοκαίρι θα μας αποχαιρετίσει με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη. Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τα ορεινά ηπειρωτικά. 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 32, στη Θεσσαλία από 21 έως 33, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 19 έως 33, στην υπόλοιπη Στερεά από 21 έως 32, στην Πελοπόννησο από 18 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 31, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 31, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 21 έως 31 και στην Κρήτη από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί ίδιας έντασης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση