Καιρός: Βροχές και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 10:37 Καιρός: Βροχές και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Κατά τόπους οι βροχοπτώσεις θα είναι ισχυρές - Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα.

Ακόμα μια ημέρα έντονης καιρικής αστάθειας θα είναι το Σάββατο (31/8) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 29-08-2024 / 1200.

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και σήμερα Σάββατο (31-08-24), επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Πιο αναλυτικά:
Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Σάββατο (31-08-24):

1. Από τις πρωινές ώρες και μέχρι αργά το απόγευμα κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.

2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, τα φαινόμενα αναμένονται να εκδηλωθούν τις μεσημεριανές ώρες και όπως τόνισε: «τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι αύριο ίσως είναι εντονότερη η καταιγίδα στην Αττική, από τη 1 το μεσημέρι μέχρι 5-6 το απόγευμα, θα έχουμε δηλαδή μεγαλύτερη διάρκεια».

Στο επίκεντρο των φαινομένων θα είναι η Στερεά αλλά και η κεντρική και ανατολική Πελοπόννησος, πρόσθεσε ο κ. Κολυδάς.

Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές.

Δείτε βίντεο από την πρόγνωση του κ. Κολυδά:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση