Λαμία: Σφοδρή καταιγίδα με κεραυνούς το μεσημέρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 14:57 Λαμία: Σφοδρή καταιγίδα με κεραυνούς το μεσημέρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Με το δεύτερο πιο δροσερό πρωινό μας αποχαιρετά το καλοκαίρι…

«Άνοιξαν οι ουρανοί» το μεσημέρι του Σαββάτου στη Λαμία, σε μια σφοδρή νεροποντή που συνοδεύτηκε και από τρεις κεραυνούς που έσχισαν τον ήσυχο ουρανό.

Μάλιστα ήταν τέτοια η ένταση της βροχής που μέσα σε περίπου 15 λεπτά είχαν πέσει σχεδόν 15 τόνοι νερού ανά στρέμμα, με τη ραγδαιότητα να φτάνει τα 130mm/h!

Δείτε βίντεο:

Κεραυνός έπεσε βόρεια της Αγριλιάς, αλλά και λίγο πιο ψηλά ανατολικά της Λυγαριάς. Το τρίτο κεραυνικό πλήγμα ήταν κοντά στην περιοχή της Αντίνιτσας. Δεν αναφέρθηκε κάποια πυρκαγιά, ούτε ευτυχώς κάποια διακοπή ρεύματος.

Η καταιγίδα είχε ως αποτέλεσμα να διακόψει και την άνοδο της θερμοκρασίας με το θερμόμετρο να μη δείχνει πάνω από 28.3ο στις 13:30’ το μεσημέρι. Να σημειώσουμε επίσης ότι η τελευταία ημέρα του καλοκαιριού είχε και τη 2η χαμηλότερη θερμοκρασία με 19.4ο στις 06:00’ το πρωί. Έτσι παρέμεινε ως το πιο δροσερό πρωινό, αυτό της 4ης Ιουλίου όταν και είχε χαλάσει για πρώτη φορά ο καιρός και είχε βρέξει για πρώτη φορά από το Μάιο.

Πάντως από την κακοκαιρία δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμη αν και έχει «ανοίξει» ο καιρός στη Στερεά Ελλάδα. Τα φαινόμενα ωστόσο θα είναι τοπικά γύρω από την Όθρυ (ανατολικά και νότια) και τους ορεινούς όγκους από την Ευρυτανία μέχρι την Οίτη και τον Παρνασσό. Πιθανότητα ασθενής βροχή μέχρι τις 18:00’ και στη Λαμία.

Διαβάστε: Βροχές και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση