Πυρκαγιά σε Ελατόδασος από κεραυνό στον Παρνασσό - «Καλό μήνα» κι από Καμηλόβρυση

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2024 18:15 Πυρκαγιά σε Ελατόδασος από κεραυνό στον Παρνασσό - «Καλό μήνα» κι από Καμηλόβρυση (Φωτογραφία αρχείου)

Παραμένουν σε υψηλή ετοιμότητα οι δυνάμεις πυρόσβεσης σε όλη την Περιφέρεια…

Για πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο σε πλαγιά του Παρνασσού εντός του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, ενημερώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, το Κέντρο της Πυροσβεστικής στη Λαμία.

Ο καπνός ήταν ορατός από τα γύρω χωριά κι αμέσως σήμανε συναγερμός. Λόγω του δύσβατου του σημείου, σηκώθηκαν πρώτα τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας, ενώ δόθηκε εντολή και σε ένα ακόμη ελικόπτερο. Κινητοποιήθηκαν επίσης 17 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 4ης ΕΜΟΔΕ και 4 οχήματα, ενώ συνδράμει με υδροφόρες ο Δήμος και η Περιφέρεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport πρόκειται για καπνό από δέντρα που καίγονται αργά μετά από κεραυνό.

Στον παρακάτω χάρτη δείτε το σύνολο των Ηλ.Εκκενώσεων & Καταιγίδων για την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού (31/8).

Και η Καμηλόβρυση

Πυρκαγιά όμως εκδηλώθηκε την ίδια περίπου ώρα και στον καταυλισμό των Ρομά στην Καμηλόβρυση Λαμίας.

Επενέβη ένα πυροσβεστικό όχημα συνοδεία και περιπολικού και μέσα σε μισή ώρα η εστία είχε κατασβηστεί.

Αυτή ήταν η πρώτη πυρκαγιά στη συγκεκριμένη περιοχή για το μήνα Σεπτέμβριο, όταν μόνο το τελευταίο 15ημερο του Αυγούστου η Πυροσβεστική επενέβη πέντε φορές (18, 22, 23, 26 και 28).

Κατηγορία κινδύνου "2"

Για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο, η Πολιτική Pροστασία έδωσε "Μέση Κατηγορία Κινδύνου" για την εκδήλωση πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου "2") σε όλη τη χώρα.

Δείτε το χάρτη:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση