Στους δρόμους και πάλι οι κάτοικοι της Νέας Μαγνησίας Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2024 20:16 Στους δρόμους και πάλι οι κάτοικοι της Νέας Μαγνησίας Λαμίας

Ζητούν την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί στη γειτονιά τους…

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να απομακρυνθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας από τη γειτονιά τους, παρουσιάζονται οι κάτοικοι της συνοικίας της Νέας Μαγνησίας Λαμίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου οι κάτοικοι πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το σπίτι που φιλοξενεί την κεραία, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Θυμίζουμε ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας, απέρριψε πρόσφατα την αίτηση προσωρινής διαταγής των 289 κατοίκων της περιοχής για την εγκατάσταση της συγκεκριμένης κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα σπιτιού πλησίον των σχολείων και των παιδικών χαρών του συνοικισμού.

Οι κάτοικοι αναζητούν το δίκιο τους και περιμένουν στις 26 Σεπτεμβρίου την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει.

Διαβάστε και το κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση κατοίκων την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου:

«Αγαπητοί  συγκάτοικοι της συνοικίας μας,

Όπως όλοι γνωρίζετε στον τόπο μας, εδώ που μεγαλώσαμε εμείς και μεγαλώνουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας,  τοποθετήθηκε πριν από περίπου 30 ημέρες μια κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Είναι μια κεραία που εκπέμπει ακτινοβολία καθημερινά και σωρευτικα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία και η ανάπτυξη συνεχίζουν να προχωρούν με ραγδαίους ρυθμούς, η έκθεση των πολιτών σε διάφορους τύπους ακτινοβολίας αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα που χρήζει ιδιαίτερης  προσοχής. Ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας  προειδοποιεί για τις πιθανές επιπτώσεις που η αλόγιστη χρήση συσκευών και η αυξημένη δημοτικότητα των ασύρματων δικτύων μπορεί να έχει στην υγεία μας.

Αρκετές μελέτες υποδεικνύουν ότι η συνεχής έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπως αυτή που εκπέμπεται από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία όλων μας.  Η παρατεταμένη έκθεση σχετίζεται με την ανάπτυξη καρκίνου, ιδιαίτερα στον εγκέφαλο, αλλά και σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα.

Στην ιατρική Η ακτινοβολία χρησιμοποιείται συχνά σε διαγνωστικές διαδικασίες, όπως οι ακτινογραφίες και οι αξονικές τομογραφίες.και η χρήση της είναι ελεγχόμενη ώστε να μπορεί να βοηθηθεί ο ασθενής.

Στην δική μας περίπτωση η εκπομπή της ακτινοβολίας είναι καθημερινή,  πρωί και βράδυ, και οι κάτοικοι εκτιθέμεθα σε μη ελεγχόμενη και υπερβολικά υψηλη έκθεση με βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία όλων μας.

Αύριο, Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθει λαικη συνελευση στην αιθουσα του πολιτιστικου συλλογου  και σασ περιμενουμε ολους .

Σκοπός της συνέλευσης είναι να μοιραστούμε απόψεις, προτάσεις και ανησυχίες σχετικά με το θεμα που απασχολεί την συνοικια μας.

Η συμμετοχή ολων μας, είναι σημαντική, καθώς μόνο μέσα από τη συλλογική μας δράση και τη συνεργασία μπορούμε να επιτύχουμε θετικές αλλαγές στην κοινότητά μας.

Σας περιμένουμε όλους με ανοιχτά χέρια και διάθεση να συμβάλλουμε στην καλύτερη ζωή του τόπου μας!

Με εκτίμηση,

Επιτροπή κατοίκων και συλλογών Νέας Μαγνησίας.»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση