Στη ΔΕΘ το Σάββατο οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 19:59 Στη ΔΕΘ το Σάββατο οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Αναχώρηση λεωφορείων από τη Λοκρίδα και συνάντηση στην πλατεία ΧΑΝΘ…

Κατηγορώντας την Κυβέρνηση για εμπαιγμό, το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ με έδρα τη Λάρυμνα, καλεί όλον τον κόσμο στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Δ.Ε.Θ., το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 στις 17.30 μμ στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Ειδικότερα, Λεωφορεία θα αναχωρήσουν:

Οικισμός ΛΑΡΚΟ, Ακραίφνιο 09.00 πμ

Παραλία Λάρυμνας, Κάστρο 09.10 πμ

Πλατεία 5×5 Μαρτίνου 09.20 πμ

Πλατεία Μαλεσίνας 09.20 πμ

Τραγάνα 9.40 πμ

Σκάλα Αταλάντης 10.00 πμ

Όπως σημειώνουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι της νικελοβιομηχανίας, συνεχίζουν τον αγώνα για:

  • Την επιβίωση των οικογενειών μας. Διεκδικούμε εδώ και τώρα κάλυψη του χαμένου εισοδήματος μέχρι την ένταξη των απολυμένων στα προγράμματα απασχόλησης με 1000 ευρώ μηνιαίο εισόδημα.
  • Εξασφάλιση σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα μέχρι να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ.
  • Να μην ερημώσει ο τόπος μας. Να ανοίξουν θέσεις εργασίας και φορείς υποδοχής για όλους τους απολυμένους της ΛΑΡΚΟ και των απολυμένων από τις εργολαβίες στα γεωγραφικά όρια που είναι εφικτή η μετακίνηση  και όχι να απαιτούνται 200 χιλιόμετρα και διέλευση διοδίων ημερησίως.
  • Την ανάδειξη ανάπτυξης των δυνατοτήτων της ΛΑΡΚΟ και τις δυνατότητες επαναλειτουργίας της , το έγκλημα  και τους εγκληματίες που την έκλεισαν.

«Το Σάββατο στην ΔΕΘ ανταμώνουμε με την εργατική τάξη της χώρας, με αυτούς που 4 χρόνια και 9 μήνες στέκονται αλληλεγγύη στον τίμιο και δίκαιο αγώνα μας, με τους Μεταλλωρύχους της Χαλκιδικής, αλλά και συναδέλφους από άλλους κλάδους. Όλοι μαζί διεκδικούμε καλύτερους όρους διαβίωσης, φρένο στην ακρίβεια, εργασία και δικαιώματα, ειρήνη μεταξύ των λαών και αυξήσεις», αναφέρουν επίσης στο κάλεσμα τους μέχρι να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση