Έσπασε το ιστίο και έμεινε ακυβέρνητο σκάφος στο Στενό Αρτεμισίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 20:06 Έσπασε το ιστίο και έμεινε ακυβέρνητο σκάφος στο Στενό Αρτεμισίου

Περιπέτεια για τους δύο επιβάτες του…

Τις απογευματινές ώρες της δευτέρας (2/9), ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Βόλου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ακυβερνησία, λόγω θραύσης ιστίου, ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους ελληνικής σημαίας, με δύο (02) επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή Στενό Αρτεμισίου.

Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το επιβατηγό-ταχύπλοο (Ε/Γ-Τ/Χ) σκάφος “OUT OF THE BLUE”, προς παροχή συνδρομής.

Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε από το σκάφος του Λιμενικού και στη συνέχεια κατόπιν προσωρινής ασφάλισης του ιστίου από εξειδικευμένο προσωπικό του “OUT OF THE BLUE”, κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι του Βόλου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση