Σοβαρά προβλήματα καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας για την νέα σχολική περίοδο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024 14:37 Σοβαρά προβλήματα καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας για την νέα σχολική περίοδο

Ανακοίνωση - Καταγγελία εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας εκθέτοντας τα προβλήματα με τα κενά σε εκπαιδευτικούς ακόμη και μετά το μόνιμο διορισμό 14 συναδέλφων τους.

Όπως επισημαίνεται στην καταγγελία, εκτός των άλλων προβλημάτων με τη μη πραγματοποίηση ολιγόωρων μαθημάτων, φέτος παρατηρούνται και δύο πολύ σημαντικότερα, όπως η πρόσληψη μόλις ενός σχολικοί Νοσηλευτή, όταν υπάρχουν οκτώ μαθητές με ξεχωριστές ανάγκες αλλά και η μη κατ’ εξαίρεση έγκριση των ολιγομελών τμημάτων του 1ου ΕΠΑΛ Καρπενησίου για Τομείς όπου έχουν ήδη προσληφθεί εκπαιδευτικοί για την πλήρη κάλυψή τους.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση - καταγγελία που υπογράφουν η Πρόεδρος Ροδοθέα Καρφή και η Γ.Γ. Μαργαρίτα Τσακανίκα.

Η ανακοίνωση:

«ΥΠΑΙΘΑ: ΕΖΥΓΙΣΘΗΣΑΝ, ΕΜΕΤΡΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΕΛΛΙΠΕΙΣ

Ενώ στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού «βρέχει καινοτομίες» στα απλά, τα πρακτικά και τα  μετρήσιμα η μία αποτυχία σημειώνεται μετά από την άλλη. 

Στην Ευρυτανία διορίστηκαν ως μόνιμοι, και καλώς όρισαν οι συνάδελφοι, 14 εκπαιδευτικοί, ενώ από τις μεταθέσεις  έχουν, κυριολεκτικά, αδειάσει τα σχολεία. Από τη ΔΔΕ Ευρυτανίας δηλώθηκαν, σύμφωνα με την ενημέρωση που  είχαμε, 63 κενά για τις προσλήψεις των αναπληρωτών. Για αυτά τα 63 κενά προσελήφθησαν 28  αναπληρωτές/αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί. Τα υπόλοιπα τριάντα πέντε (35) θα περιμένουν μαζί με εμάς, τους  μαθητές/μαθήτριες και τους γονείς τη Β, Γ, Δ … φάση διορισμών. Για κάποια από αυτά δεν υπάρχει καμία ελπίδα,  γιατί είναι τα κενά των ολιγόωρων μαθημάτων, αυτών που ποτέ δεν καλύπτονται στην Ευρυτανία, των δεύτερων  γλωσσών, της Μουσικής, των Καλλιτεχνικών μαθημάτων. Αλλά αυτά από παλιά δεν χρειάζονται να διδάσκονται στην  Άνω Ραχούλα, όπως θα έλεγε και ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης. 

Επιπλέον, οι ανάγκες για Παράλληλη Στήριξη μαθητών με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες έχουν καλυφθεί κατά το  1/3, με αποτέλεσμα αυτά τα παιδιά να στερούνται του βασικού δικαιώματός τους στην ισότιμη πρόσβαση στην  εκπαίδευση. 

Για 8 μαθητές και μαθήτριες που λόγω ασθενειών χρήζουν σχολικού Νοσηλευτή προσελήφθη ένας και μοναδικός.  Ίχνος ευαισθησίας και ενσυναίσθησης αλλά και αισθήματος ευθύνης από τους υπευθύνους του ΥΠΑΙΘΑ. 

Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν η μη κατ’ εξαίρεση έγκριση των ολιγομελών τμημάτων του 1ου ΕΠΑΛ Καρπενησίου  στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας (Β Λυκείου) και Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού (Β  Λυκείου). Και εύλογα δεν το περιμέναμε, αφού το 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου είναι το μόνο Λύκειο της Ευρυτανίας που  δίνει τη δυνατότητα φοίτησης σε αυτούς τους τομείς. Πρακτικά η μη έγκριση των τομέων σημαίνει ότι οι μαθητές και  οι μαθήτριες που τους έχουν ήδη επιλέξει κατά την εγγραφή τους, θα πρέπει να κατανεμηθούν σε άλλα σχολεία εκτός  Ευρυτανίας. 

Αυτό σε μια νεοφιλελεύθερη οπτική της εκπαίδευσης με όρους κόστους θα θεωρούνταν επιτρεπτό. Είναι πολύ λίγα  τα παιδιά «της Άνω Ραχούλας» θα μπορούσαν να μας πουν, για να προσλάβουμε εκπαιδευτικούς, καθώς είναι γνωστό  ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» για την εκπαίδευση και την υγεία. 

Το τραγελαφικό της υπόθεσης όμως είναι ότι για τους συγκεκριμένους τομείς που δεν εγκρίθηκαν είναι ότι για τον  μεν τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας είναι διορισμένοι στο σχολείο 2 μόνιμοι εκπαιδευτικοί που, εφόσον δεν  εγκριθεί ο τομέας, θα εργάζονται για το μισό τους ωράριο και για τον Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και  Αυτοματισμού έχουν προσληφθεί τρεις (03) αναπληρωτές που αύριο αναμένονται να αναλάβουν υπηρεσία. 

Κανένας προγραμματισμός, κανένας έλεγχος, επικράτηση της λογική «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι», αδιαφορία,  άγνοια, ένα επιτελικό(;) Κράτος που παραπαίει από τα πιο απλά έως τα πιο σύνθετα. 

Η δική τους αδιαφορία πρέπει να τιμωρηθεί, η δική μας αδιαφορία θα είναι ασυγχώρητη.  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ

ΖΗΤΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση