27χρονη έμεινε έγκυος από τον βιαστή της

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 09:23 27χρονη έμεινε έγκυος από τον βιαστή της

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας η υπόθεση…

Μια 27χρονη αρχιτέκτονας από τη Σκιάθο κατηγορεί έναν 44χρονο εικαστικό για βιασμό, υποστηρίζοντας ότι την κακοποίησε σεξουαλικά δύο φορές, με αποτέλεσμα να μείνει έγκυος.

Η νεαρή γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο άνδρας, μετά τα περιστατικά, άρχισε να την απειλεί και να την προσβάλλει, κάνοντας τη ζωή της δύσκολη.

Η 27χρονη υπέβαλε μήνυση εναντίον του το πρωί της Τρίτης (3/9) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας. Στη μήνυση, τον κατηγορεί για επαναλαμβανόμενο βιασμό, ενδοοικογενειακή ψυχολογική βία, απειλές και εξύβριση.

Στη μήνυσή της, η 27χρονη αρχιτέκτονας αναφέρει ότι ο 44χρονος κατηγορούμενος έχει εργαστεί ως αναπληρωτής δάσκαλος εικαστικών σε σχολεία της Κρήτης και της Χαλκίδας και δραστηριοποιείται στον καλλιτεχνικό χώρο, οργανώνοντας εκθέσεις σύγχρονης τέχνης. Οι εκθέσεις του συχνά προβάλλουν έργα νέων και άγνωστων καλλιτεχνών, που δεν έχουν πρόσβαση σε γκαλερί και εκθεσιακούς χώρους.

Η γνωριμία τους ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2022, όταν η 27χρονη διοργάνωσε μια έκθεση σύγχρονης τέχνης. Όπως υποστηρίζει, τότε έλαβε ένα μήνυμα μέσω Facebook από τον 44χρονο, ο οποίος της ήταν παντελώς άγνωστος, προτείνοντάς της να συμμετάσχει με δικό της έργο σε μια έκθεση που διοργάνωνε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Αφού γνωρίστηκαν στη Χαλκίδα τον Σεπτέμβριο του 2022, η 27χρονη ταξίδεψε στο Ηράκλειο της Κρήτης και φιλοξενήθηκε στο σπίτι του.

«Τις πρώτες ημέρες, δεν υπήρχε καθόλου σεξουαλική επαφή μαζί του. Τον απέφευγα, καθώς τα συναισθήματά μου δεν ήταν ξεκάθαρα διότι πρώτη φορά συγκατοικούσα με κάποιον, ενώ δεν είχα έως τότε στη ζωή μου σεξουαλική επαφή. Ήταν λοιπόν αμήχανο για εμένα. Με την πάροδο των ημερών ωστόσο, ο εγκαλούμενος πέτυχε να μου ξυπνήσει ερωτικά συναισθήματα», αναφέρει στη μήνυσή της.

Συνεχίζοντας, λέει πως τον Οκτώβριο του 2022 αποφάσισε να φύγει οριστικά από το Ηράκλειο Κρήτης και να διακόψει τη σχέση της με τον εγκαλούμενο. Όπως ισχυρίζεται, τότε δέχθηκε λεκτικές επιθέσεις, βία και απειλές. «Είσαι δική μου και μην διανοηθείς να σκεφτείς το ενδεχόμενο να φύγεις και να μην ξαναγυρίσεις, όπως έκανε η ……., διότι δεν ξέρεις τι πρόκειται να κάνω. Στα γενέθλιά μου θα είσαι πίσω. Το κατάλαβες;», τονίζεται στη μήνυση.

Βιασμός

Στη συνέχεια, καταγράφονται στη μήνυση τα εξής: «Ήταν προφανές ότι από τη στάση μου είχε υποψιαστεί ότι ήθελα να διακόψω τελείως μαζί του, αλλά μετά το επεισόδιο, εγώ δε μίλησα καθόλου και πήγα κατευθείαν για ύπνο. Γύρω στις 6 το πρωί, και ενώ κοιμόμουν ο εγκαλούμενος ήρθε από πίσω μου και άρχισε βίαια να μου κατεβάζει το παντελόνι της πιτζάμας μου και να με τραβάει με δύναμη πάνω του». Η 27χρονη τονίζει ότι τρόμαξε «πάρα πολύ» και περιγράφει με λεπτομέρειες ένα σκηνικό βιασμού.

Αναφέρει ακόμη ότι φεύγοντας στις 2.11.2022 από την Κρήτη πήγε στη Χαλκίδα, στην αδελφή της προκειμένου να αποφύγει τους γονείς της, χωρίς ωστόσο να πει το παραμικρό. Ακολούθως, στις 27.12.2022, περιγράφει ένα ακόμη επεισόδιο βιασμού στο σπίτι της αδερφής της. «Δεν ήθελα να φωνάξω διότι σκεφτόμουν τους δικούς μου και έκλαιγα βουβά. Μετά έκανε, πάλι, σαν να μην συμβαίνει τίποτα και πήγε να φάει πρωινό με τους δικούς μου», αναφέρεται στη μήνυση.

Η 27χρονη υπογραμμίζει ότι τον Φεβρουάριο του 2023 επισκέφθηκε τη γυναικολόγο της προκειμένου να πραγματοποιήσει το πρώτο τεστ Παπανικολάου, κι εκεί έμαθε πως ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος. Υποστηρίζει ακόμη πως το μαρτύριό της συνεχίστηκε αφού έφτασε σε σημείο να τη συλλάβουν αλλά και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο μετά από ψυχική κατάρρευση.

Πηγή: eviathema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση