ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς: Μέτρα πρόληψης πυρκαγιών ενόψει Ράλλυ Ακρόπολις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 12:48 ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς: Μέτρα πρόληψης πυρκαγιών ενόψει Ράλλυ Ακρόπολις

Διαβάστε την ανακοίνωση της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για τα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών κατά τη διάρκεια του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024.

"1. Εν όψει της διεξαγωγής του «EKO ACROPOLIS RALLY OF GODS» σε περιοχές του τομέα  αρμοδιότητάς μας (ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στ. Ελλάδας), όπου προβλέπεται ιδιαίτερα αυξημένη  προσέλκυση θεατών και πιθανών κατασκηνωτών αλλά και δεδομένου ότι βρισκόμαστε  εντός της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου), εφιστούμε την αυξημένη  προσοχή όλων για την τήρηση την νομοθεσίας της υπ’ αριθ. 9/2024 πυροσβεστικής  διάταξης (ΦΕΚ Β, Φ.2387/22-04-2024) με ιδιαίτερη έμφαση στα άρθρα 9, 10, 19 & 20,  προκειμένου να μην υπάρξουν φαινόμενα χρήσης συσκευών έψησης (φορητές, σταθερές  εγκαταστάσεις κτλ), άναμμα φωτιάς για λόγους κατασκήνωσης ή και ψυχαγωγίας στην  ύπαιθρο ή απόρριψης υπολειμμάτων καπνίσματος, τσιγάρων, σπίρτων, κάρβουνων,  σταχτών ή άλλων συναφών αναφλεγόμενων υλικών εντός δασικών οικοσυστημάτων.  

2. Σημειώνεται δε ότι οι έλεγχοι είναι προγραμματισμένοι, θα είναι αυστηροί και τα όργανα  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα εκτελούν περιπολίες – αυτοψίες σε χώρους  συγκέντρωσης κοινού πλησίον των ειδικών διαδρομών αρμοδιότητάς τους προκειμένου  να αποφευχθούν φαινόμενα παραβίασης της ως άνω νομοθεσίας. 

3. Τονίζουμε ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου είναι  υπόθεση όλων μας!!! 

4. Το παρόν αποστέλλεται με ηλεκτρονική αλληλογραφία (email). 

 Ο Διοικητής ΠΕ.Π.Υ.Δ Στερεάς Ελλάδας 

Σίμος Ηλ. Αποστόλου 

Αρχιπύραρχος"

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση