Επαναλειτουργεί ο θεσμός φιλοξενίας των σπουδαστών στην Τουριστική Σχολή Γαλαξιδίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 14:24 Επαναλειτουργεί ο θεσμός φιλοξενίας των σπουδαστών στην Τουριστική Σχολή Γαλαξιδίου

«Σημαντική εξέλιξη, απόδειξη της σημασίας της ουσιαστικής συνεργασίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής.

Η επαναφορά του θεσμού φιλοξενίας, για τους σπουδαστές της Τουριστικής Σχολής Γαλαξιδίου, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη βιωσιμότητά της, καθώς και τη δικαίωση ενός αιτήματος το οποίο ο Δήμος Δελφών επιτακτικά και επανειλημμένως έθεσε προς την πολιτεία σε σειρά πρωτοβουλιών και συναντήσεων. 

Πιο συγκεκριμένα, για την σχολική χρονιά 2024/25 επαναφέρεται η δομή φιλοξενίας για 20 σπουδαστές, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης από την επόμενη, μέχρι και τον αριθμό των 100.

Όπως σημειώνει ο κ. Στέλλιος Μοσχονάς, Δ/ντής της Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας, με την επανεκκίνηση της λειτουργίας των υποδομών φιλοξενίας, διαμορφώνεται μια κατάσταση «προσομοίωσης Τουριστικής Επιχείρησης - Ξενοδοχείου», μέσα από τις διαδικασίες της οποίας οι σπουδαστές θα τελειοποιούν τόσο τις θεωρητικές όσο και τις πρακτικές γνώσεις και κυρίως τις τεχνικές δεξιότητές τους, αποφοιτώντας έτοιμοι επαγγελματίες ικανοί να εργαστούν στον Τουριστικό τομέα.

Στη Σχολή σήμερα λειτουργούν δύο ειδικότητες, 2ετούς φοίτησης:

1.Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας και

2. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef)

Η Σχολή συμμετέχει σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς τουριστικών σχολών και έχει λάβει βραβεία και διακρίσεις, αναδεικνύοντας την αξιοπιστία, την δυναμική και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αλλά και προβάλλοντας διεθνώς την χώρα και την τοπική κοινωνία.  

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2023, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, συνοδευόμενος από τον τότε Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Γαλαξιδίου κ. Ευθύμιο Γρίβα και το Διευθυντή της Σχολής Γαλαξιδίου κ. Στέλιο Μοσχονά, πραγματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού, με την Υφυπουργό κ. Έλενα Ράπτη, θέτοντας τους τρόπους με τους οποίους η Σχολή θα μπορούσε να καταστεί βιώσιμη, εστιάζοντας στην επαναφορά του θεσμού της φιλοξενίας σπουδαστών, η οποία είχε διακοπεί από 2015, επηρεάζοντας σημαντικά το βαθμό προτίμησής τους. Σε συνέχεια της εν λόγω συνάντησης, τον Ιανουάριο του 2024 η κ. Ράπτη επισκέφθηκε τη Σχολή, ενώ ακολούθως συστήθηκε επιτροπή με τη συμμετοχή Υπηρεσιακών Παραγόντων του Υπουργείου Τουρισμού, εκπροσώπου του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Γαλαξιδίου κ. Ι. Βαρβάτου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Γεώργιου Δελμούζου και του Δ/ντή της Σχολής κ. Στέλλιου Μοσχονά, η οποία εργάστηκε για την ικανοποίηση του αιτήματος.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, ευχαριστώντας την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, την Υφυπουργό κ. Έλενα Ράπτη, το Βουλευτή Φωκίδας και Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν γι’ αυτή, ενώ δήλωσε: «Η επαναφορά του θεσμού της φιλοξενίας θα αποτελέσει την αφορμή ώστε η Σχολή να ανέβει και πάλι στις προτιμήσεις των εν δυνάμει σπουδαστών, βοηθώντας αφενός στη βιωσιμότητά της, αφετέρου δε σε βάθος χρόνου, με την αύξηση του αριθμού τους, και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η εξέλιξη αποτελεί επίσης και την απόδειξη του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει για την επίτευξη ενός στόχου η κοινή γραμμή πλεύσης, η ουσιαστική και ειλικρινής συνεργασία.

Τέλος, ο Δήμος Δελφών αναμένει και την αποδοχή της πρότασης, που είχε καταθέσει στο αρμόδιο Υπουργείο, για την περαιτέρω αξιοποίηση του κτιρίου, διαμέσου σύμπραξης Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο και οικονομικά».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση