Φθιώτιδα: Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό για την επερχόμενη κακοκαιρία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 16:01 Φθιώτιδα: Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό για την επερχόμενη κακοκαιρία

Αναμένεται να επηρεάσει περιοχές της δυτικής και ανατολικής Φθιώτιδας…

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Κ. Σανίδα έκτακτη συνεδρίαση του ΠΕ.Σ.Ο.Π.Π. της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Στην συνεδρίαση εκτός του κ. Σανίδα, συμμετείχαν, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας Ταξίαρχος Αθανάσιος Κωστορρίζος, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Π.Στ.Ε.  Πολύζος  Ζώης,  ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Στ.Ε. Μιχάλης Βλαχάκης, εκπρόσωπος της αναπληρώτριας Προϊσταμένης Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Στ.Ε., εκπρόσωπος του Λιμενάρχη Στυλίδας, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωπος του Διευθυντή ΕΚΑΒ Λαμίας, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι για θέματα Πολιτικής Προστασίας των Δήμων της Π.Ε. Φθιώτιδας, υπάλληλοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και εκπρόσωποι όλων των λοιπών εμπλεκόμενων φορέων.

Αντικείμενο της Έκτακτης  Συνεδρίασης ήταν η ενεργοποίηση και ο συντονισμός του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, και η προετοιμασία με κάθε διαθέσιμο μέσο για την αντιμετώπιση καταστάσεων που μπορεί να επιφέρει η επικείμενη κακοκαιρία “ΑΤΕΝΑ”. Η κακοκαιρία σύμφωνα με το υπ. Αριθμ. 17/8-9-2024 Έκτακτο Δελτίο ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ (Ε.Δ.Ε.Κ.) θα επηρεάσει την Π.Ε. Φθιώτιδας από σήμερα Δευτέρα 9/9/2024 έως και τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 11/9/2024.

Το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη Δυτική Μεσόγειο, προκαλεί την κακοκαιρία "ATENA" στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά. Το σύστημα αυτό προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:  Από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) τη Δυτική Φθιώτιδα και από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα στην Ανατολική Φθιώτιδα.

Η επικαιροποίηση των εκτάκτων δελτίων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας  Ηλίας Κ. Σανίδας δήλωσε: «Σήμερα, πραγματοποιήσαμε έκτακτη σύσκεψη του ΠΕ.Σ.Ο.Π.Π. της Π.Ε. Φθιώτιδας για να προετοιμαστούμε απέναντι στην κακοκαιρία "ΑΤΕΝΑ". Σε συνεργασία με τους φορείς Πολιτικής Προστασίας, εξετάσαμε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια των πολιτών, με έμφαση στις περιοχές υψηλού κινδύνου. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που αναμένονται τις επόμενες μέρες απαιτούν πλήρη ετοιμότητα από όλους μας. Καλώ τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και να προσαρμόζουμε τα μέτρα μας για την προστασία της Π.Ε. Φθιώτιδας.».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση