Ξεκίνησε να βρέχει στα δυτικά – Πότε θα φτάσει στην Ανατολική Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 19:12 Ξεκίνησε να βρέχει στα δυτικά – Πότε θα φτάσει στην Ανατολική Στερεά

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας…

Οι καταιγίδες που είχαν ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή της Αδριατικής, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς χάρτες έχουν ήδη φτάσει σε Κέρκυρα και Ήπειρο.

Το ΕΑΑ/meteo.gr έχει δώσει τους παρακάτω χάρτες για να περιγράψει την κίνηση του αεροχειμάρρου (πορτοκαλί αποχρώσεις στην Εικόνα 1) πάνω από τη Μεσόγειο η οποία έχει συμβάλει στην ανάπτυξη ενός βαρομετρικού χαμηλού πάνω από την περιοχή της Ιταλίας (Εικόνα 1). Υπενθυμίζουμε ότι, ο αεροχείμαρρος είναι ένα ισχυρό ρεύμα αέρα σε ύψος περίπου 10-11 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης με κίνηση κατα βάση από τα δυτικά προς τα ανατολικά και η κίνηση του καθορίζει την δημιουργία και τη κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων. 

Από τη μετατόπιση του «χαμηλού» φαίνεται ότι την Τρίτη το μεσημέρι (15:00’) θα βρίσκεται πάνω από την Κεντρική Στερεά, επηρεάζοντας το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Προς το παρόν η περισσότερη βροχή έπεσε στα Πετάλεια Κέρκυρας μετά τις 15:30’ με ραγδαιότητα που έφτασε τα 340 χιλιοστά την ώρα! Ακολούθησε βροχή σε Θεσπρωτία και νομό Ιωαννίνων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 33.7ο με τη συγκεκριμένη θερμοκρασία να καταγράφεται σχεδόν στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας, στην περιοχή των Χανίων στο Ελαφονήσι.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στη Στερεά Ελλάδα σημειώθηκαν στη Θήβα (32/9) και Στυλίδα (32.7).

Παρακάτω δείτε το μετεώγραμμα για την περιοχή της Λαμίας αυτή την εβδομάδα.

Βλέπουμε αρκετές μέρες με πιθανή βροχή, καθώς και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που ειδικά το πρωί το προσεχές Σαββατοκύριακο μπορεί να πέσει και στους 15 βαθμούς!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση