Λιθόκερος εμφανίστηκε και πάλι στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 14:10 Λιθόκερος εμφανίστηκε και πάλι στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία ακόμη εμφάνιση λιθόκερου κατέγραψε αναγνώστης του LamioaReport δέκα περίπου ημέρες μετά τον εντοπισμό του του σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στην οδό Παπαφλέσσα λίγα τετράγωνα από το κέντρο της Λαμίας.

Αυτή τη φορά αναγνώστης εντόπισε το μεγάλο σαρκοφάγο υδρόβιο έντομο έξω από το 5ο Λύκειο στη νότια Λαμία.

Το δάγκωμά του είναι αρκετά επώδυνο αν και σπάνια θα μείνει να «αντιμετωπίσει» κάποιον άνθρωπο, καθώς το δηλητήριό του προορίζεται και μπορεί να κάνει κακό μόνο στα μικρά υποψήφια θύματα του τραπεζιού του, που αποτελείται από μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια.

Είναι έντομο που εκτός από το να πετά, μπορεί να κολυμπά (υδρόβιο όπως γράψαμε), αλλά και να περπατά, προκαλώντας τρόμο όπως αν βλέπατε για παράδειγμα μια κατσαρίδα σχεδόν 10 πόντους (φτάνει και τους 12)!

Μετά την πρώτη του εμφάνιση στη Λαμία τον Οκτώβριο του 2018, ολοένα και πιο συχνά εμφανίζεται στη Φθιωτική πρωτεύουσα, ενώ συχνά - πυκνά διαβάζουμε για την παρουσία του και σε άλλες πόλεις της χώρας. Πρόσφατα και στην Κύπρο!

Δείτε το βίντεο που έστειλε αναγνώστης του LamiaReport:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση