Σταϊκούρας: Ολοκληρώθηκαν εγκαίρως έργα αναβάθμισης σε σχολικά κτίρια της Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 14:20 Σταϊκούρας: Ολοκληρώθηκαν εγκαίρως έργα αναβάθμισης σε σχολικά κτίρια της Φθιώτιδας

Μέσω της εποπτευόμενης, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές»…

Οι «Κτιριακές Υποδομές» ολοκλήρωσαν έγκαιρα,  πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, τις επισκευές αναβάθμισης σχολικών υποδομών σε σχολικές μονάδες.

Συγκεκριμένα:

3ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας

Νηπιαγωγείο Ελάτειας

Δημοτικό Σχολείο Ελάτειας

Γυμνάσιο – Λύκειο Ελάτειας

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων στις ανωτέρω σχολικές μονάδες ανήλθε σε ποσό άνω των  220.000 ευρώ, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Μερικά από τα έργα που εκτελέστηκαν, περιλαμβάνουν:

  • Αποξηλώσεις των υφισταμένων ειδών υγιεινής και των εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσής τους.
  • Νέα είδη υγιεινής (λεκάνες ευρωπαϊκού τύπου με τα αντίστοιχα καζανάκια και ειδικοί νιπτήρες), νέες μπαταρίες και λοιπός εξοπλισμός WC (χαρτοθήκες, σαπωνοθήκες κλπ.)
  • Χρωματισμοί των επιχρισμένων επιφανειών (παλαιών και νέων) εντός των WC.
  • Νέες θύρες WC με τον αντίστοιχο χρωματισμό τους.
  • Αντικατάσταση του δαπέδου της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (αφορά το Δημοτικό Σχολείο Ελάτειας).
  • Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ασφαλείας στα παράθυρα των αιθουσών ορόφου, καθώς και περιμετρικά στο αίθριο στο επίπεδο του ορόφου.
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου σε αίθουσες (αφορά το Γυμνάσιο Λύκειο Ελάτειας).

«Οι αναβαθμισμένες υποδομές παραδίδονται προς χρήση στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων», σημειώνει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και προσθέτει:

«Παράλληλα, σε συνεργασία με τη Διοίκηση της εποπτευόμενης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές», συνεχίζεται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση πρωτοβουλιών στήριξης των σχολικών μονάδων της Φθιώτιδας, από πλευράς νέων κατασκευών, επισκευής υφιστάμενων κτιριακών υποδομών και εφοδιασμού σχολικών μονάδων με νέο εξοπλισμό».

Δείτε φωτογραφίες:

3ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας:

Νηπιαγωγείο Ελάτειας:

Γυμνάσιο Λύκειο Ελάτειας:

Δημοτικό Σχολείο Ελάτειας:

νέο πολυβυλινικό δάπεδο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση