Κακοκαιρία Atena: Που έριξε «καρέκλες» σε Φθιώτιδα και Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 08:32 Κακοκαιρία Atena: Που έριξε «καρέκλες» σε Φθιώτιδα και Στερεά

Το μέτωπο κινήθηκε γρήγορα και εξασθενημένο ανατολικά…

Πολύ πιο σύντομα από ότι αναμενόταν και χωρίς ακραίες νεροποντές ή καταιγίδες, πέρασε από τη Φθιώτιδα και την Κεντρική Ελλάδα η κακοκαιρία Atena.

Το μένος του καιρού εκδηλώθηκε κυρίως στους ορεινούς όγκους από το Καρπενήσι μέχρι την Οίτη και τον Παρνασσό, ενώ σημαντικές ήταν και οι βροχοπτώσεις στην Ορεινή Ναυπακτία και τη Φωκίδα.

Μετά τις 14:00’ εντάθηκαν οι βροχές και στη βόρεια και κεντρική Εύβοια, ενώ καταιγίδες εκδηλώθηκαν στον Παγασητικό και το Πήλιο.

Με τη βοήθεια του Meteo.gr οι πιο έντονες βροχοπτώσεις στη Στερεά Ελλάδα, καταγράφηκαν σε Μαυρολιθάρι Οίτης και Μαλακάσα, λίγο πριν τις 13:30’ το μεσημέρι της Τρίτης (10/9), ενώ έντονες βροχές είχαμε στην Αμφίκλεια και σε όλα τα χωριά γύρω από τον Παρνασσό του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας.

Ενδεικτικά στο ορεινό Μαυρολιθάρι, η βροχή έπεφτε με ραγδαιότητα που έφτασε τα 188,8 χιλιοστά ανά ώρα στη 1:00’ το μεσημέρι και με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 17,8ο! Έντονη βροχή και στο Παλαιοχώρι Αμφίκλειας που έφτασε το μεσημέρι στα 25.6 χιλιοστά.

Στη Λαμία η κακοκαιρία παρουσιάστηκε περιμετρικά αρχικά βόρεια της πόλης και στη συνέχεια από την πλευρά της Οίτης, ωστόσο δεν εκδηλώθηκε καταιγίδα και η βροχή ήταν ποτιστική. Αντίθετα στη κεντρική Εύβοια είχαμε καταιγίδες ειδικά στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων.

Από ισχυρές καταιγίδες επλήγη ιδιαίτερα η περιοχή της Χαλκιδικής, της Καβάλας, της Θάσου, καθώς και η Βόρεια Πελοπόννησος αλλά και ο νομός Λακωνίας.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να κρατήσουν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (10/9), στα ανατολικά ηπειρωτικά (Μακεδονία - Θράκη και τη νησιωτική χώρα. Βροχές αναμένονται και στη δυτική Πελοπόννησο.

Δείτε τα γραφήματα του meteo:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση