Συνεδρίασε πρώτη φορά η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής & Κοινωνικής Οικονομίας ΠΕΔ Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 18:36 Συνεδρίασε πρώτη φορά η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής & Κοινωνικής Οικονομίας ΠΕΔ Στερεάς

Ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής…

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, η 1η συνεδρίαση της Θεματικής Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής & Κοινωνικής Οικονομίας της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε, με σκοπό την επικαιροποίηση και τον εμπλουτισμό των προτάσεων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας, ενόψει του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε., που θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Νοεμβρίου στη Ρόδο, αλλά και της προσυνεδριακής συνάντησης στις 17 Οκτωβρίου, στη Λαμία.

Πρόεδρος της Επιτροπής, είναι ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, ο οποίος επεσήμανε τα εξής: «Η Επιτροπή μας ασχολείται με θέματα που αφορούν το σημαντικότερο ίσως αντικείμενο της τοπικής αυτοδιοίκησης, αυτό της καθημερινότητας. Οι προτάσεις μας είναι τεκμηριωμένες, αλλά κυρίως εφικτές. Η δημιουργία αισθήματος ασφάλειας δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι με κάποιες έξυπνες και εύκολες παρεμβάσεις να κάνουμε σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Ειδική μέριμνα πρέπει να αναληφθεί για τους μειονεκτικούς Δήμους».

Η Επιτροπή, μετά την εισήγηση του Προέδρου, κ. Καρδαμπίκη και τη διαλογική συζήτηση με τα συμμετέχοντα μέλη, κατέληξε στην εκπόνηση ενός κειμένου με προτάσεις για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την αύξηση της απασχόλησης -κυρίως στους μειονεκτικούς δήμους- αλλά και την προώθηση του θεσμού της κοινωνικής οικονομίας.

Στη συνεδρίαση, εκτός του Προέδρου, κ. Καρδαμπίκη συμμετείχαν επίσης τα Μέλη: κα Αρβανίτη, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Μακρακώμης, κα. Δάρα, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Λοκρών, κα Κοβού-Γκατζούνη, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιών και κ. Σπυρόπουλος, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση