Φθιώτιδα: Με αστραπές και κεραυνούς μας αφήνει η κακοκαιρία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 08:22 Φθιώτιδα: Με αστραπές και κεραυνούς μας αφήνει η κακοκαιρία

Πιο έντονη κεραυνική δραστηριότητα το απόγευμα της Τρίτης, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα από τις βροχοπτώσεις…

Ένα ακόμη μπουρίνι με πιο έντονη κεραυνική δραστηριότητα αλλά πολύ λιγότερο νερό, είχαμε στην περιοχή της Φθιώτιδας το απόγευμα της Τρίτης (10/9).

Σε ορισμένες περιοχές όπως η Λαμία, η κακοκαιρία εκδηλώθηκε με ωφέλιμες ποτιστικές βροχές, όταν γύρω – γύρω εκδηλωνόντουσαν καταιγίδες, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία από το blitzortung.org όπου καταγράφονται αστραπές και κεραυνοί (ώρα 18:30’).

Το Παλαιοχώρι του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας ήταν από τις περιοχές που σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις τόσο το μεσημέρι όσο και το απόγευμα της Τρίτης, με συνολικά 30 χιλιοστά βροχής ή 30 τόνοι ανά στρέμμα.

Στον Παλαμά Δομοκού η βροχή ήταν καταρρακτώδης το απόγευμα της Τρίτης, ενώ ισχυρή βροχόπτωση καταγράφηκε και στη Στυλίδα.

Γενικά σε αυτό το δεύτερο εξίσου σύντομο πέρασμα της κακοκαιρίας επλήγησαν περιοχές μόνο των Δήμων Μακρακώμης, Δομοκού και Στυλίδας, ενώ στους υπόλοιπους δήμους, είχαμε τοπικά βροχές, όπως σημειώσαμε στο Παλαιοχώρι, αλλά και στην Αγία Τριάδα του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Αρκετές βροχές είχαμε επίσης στην Ευρυτανία και τη Φωκίδα, ενώ στη Βοιωτία το απόγευμα δεν είχαμε σημαντικές βροχοπτώσεις όπως αντίθετα σημειώθηκαν στην Αττική δημιουργώντας πολλά προβλήματα.

Σύμφωνα με το meteo.gr στη μοναδική περιοχή της Στερεάς Ελλάδας όπου δε σημειώθηκε βροχή (μέχρι τις 19:30’) ήταν στην Κάρυστο και γενικότερα στο νότιο κομμάτι της Εύβοιας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση