Σαρακιώτης: «Η ανάπτυξη Μητσοτάκη δεν ανακοίνωσε τίποτα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 22:57 Σαρακιώτης: «Η ανάπτυξη Μητσοτάκη δεν ανακοίνωσε τίποτα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας»

«Ο κ. Μητσοτάκης “στηρίζει την αμυντική βιομηχανία” δωρίζοντας με απευθείας ανάθεση τη γραμμή παραγωγής πυρομαχικών των Ε.Α.Σ. σε ξένη εταιρεία»…

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τον Παναγιώτη Στάθη και το Γιάννη Κολοκυθά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, προκειμένου να μιλήσει για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Όπως αρχικά επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης αναφορικά με την παρουσία του Πρωθυπουργού στη φετινή Δ.Ε.Θ.: «Όταν τα στελέχη της Ν.Δ. αναφέρονται σε “ανάπτυξη”, χρησιμοποιούν διάφορα κοσμητικά επίθετα και τη χαρακτηρίζουν “ανάπτυξη Μητσοτάκη” με τη χώρα “να τρέχει στα λιβάδια της ανάπτυξης”! Όταν, όμως, πρέπει να μιλήσουν για την επιστροφή των κερδών της ανάπτυξης στους πολίτες, τότε είναι φειδωλοί και μαζεμένοι. Η ακρίβεια είναι το πρώτο θέμα που απασχολεί ολόκληρη την ελληνική κοινωνία τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν ανακοίνωσε τίποτα για την αντιμετώπισή της».

Με αφορμή τον αντίλογο περί υποτιθέμενης ενίσχυσης των εισοδημάτων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στην ανακοίνωση των αστυνομικών, οι οποίοι σημειώνουν χαρακτηριστικά προς την Κυβέρνηση: «Τα 50 λεπτά σας τα χαρίζουμε!» Μάλιστα, πρόσθεσε: «Ουσιαστικά, οι ένστολοι έλαβαν χρήματα τον Οκτώβριο του 2018 με απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όταν τους επιστράφηκε 1 δισ. ευρώ, το οποίο είχε κόψει η Κυβέρνηση Σαμαρά. Το 2017 και το 2018, όταν η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έδινε 800 εκατ. ευρώ κάθε Δεκέμβριο προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, η Ν.Δ. τα χαρακτήριζε “ψίχουλα”, χωρίς να έχουμε τότε αυτή τη σημερινή ακρίβεια η οποία “τσακίζει κόκκαλα”. Σήμερα, με την ακρίβεια να καλπάζει, έρχεται ο κ. Μητσοτάκης και προσφέρει έκτακτο επίδομα ύψους 243 εκατ. ευρώ

Επιπροσθέτως, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε: «Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι “στηρίζουμε την εγχώρια αμυντική βιομηχανία”. Αυτές τις ημέρες, με βάση ανακοινώσεις και “γαλάζιων” σωματείων, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. κάνει “δώρο” με απευθείας ανάθεση τις γραμμές παραγωγής πυρομαχικών των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.) σε ιδιωτική ξένη εταιρεία. Πώς στηρίζεται η ελληνική αμυντική βιομηχανία, όταν έχουμε δαπανήσει δεκάδες δισ. ευρώ, έχουν φύγει όλα στο εξωτερικό, η Ε.Α.Β. παραπαίει και τα Ε.Α.Σ. κάνουν “δώρο” τις γραμμές παραγωγής τους σε ξένους

Εν συνεχεία, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε στις ανακοινωθείσες από τον κ. Μητσοτάκη «παροχές» υπογραμμίζοντας: «“Παροχές” δίνει στις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης, καθώς προσφέρει μείωση στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. αν τα ακίνητα ασφαλιστούν για φυσικές καταστροφές. Ατομική ευθύνη και πάλι… Για τα μεγάλα ακίνητα, μάλιστα, αν οι πολίτες δεν τα ασφαλίσουν, δε θα αποζημιώνονται από το κράτος σε περίπτωση φυσικής καταστροφής! Δεν είναι αυτές πρόσθετες επιβαρύνσεις; Όταν σου λέει ότι “θα πάρεις την έκπτωση μόνο αν το ασφαλίσεις”, σε εξαναγκάζει. Γιατί τα Ι.Χ. πρέπει να ασφαλίζονται και αυτά για φυσικές καταστροφές; Νέα επιβάρυνση. Τα ασφάλιστρα έχουν αυξηθεί το τελευταίο έτος και η Κυβέρνηση αποφασίζει να στηρίξει και πάλι τις ασφαλιστικές εταιρείες. Για τους πολίτες νοιάζεστε καθόλου; Είχαμε μια Κυβέρνηση, που από τα έδρανα της αντιπολίτευσης υποσχόταν διαρκώς “μειώσεις φόρων” και νομοθέτησε το τεκμαρτό του κ. Χατζηδάκη και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι “τρίβουν τα μάτια τους”! Όταν δίνεται 1 ευρώ στους πολίτες, “γίνεται συνετή διαχείριση”! Όταν δίνουν 46% αύξηση στους εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς της Κυβέρνησης, τότε χάνεται η σύνεση. Στους ανθρώπους σας τα δώσατε…»

Καταληκτικά, αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Έχουμε σκορπίσει την απογοήτευση, έχουμε σταθεί κατώτεροι των περιστάσεων και θεωρώ ότι οφείλουμε όλοι μια συγγνώμη, όχι μόνο προς τα μέλη και τους φίλους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία για την κατάσταση στην οποία τους έχουμε φέρει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αλλά και προς τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες οι οποίοι αναμένουν από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ασκεί δίκαιη και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση καταθέτοντας προτάσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση