Ανακοίνωση του Δήμου Θηβαίων "για την υποβάθμιση των Νοσοκομείων της Βοιωτίας"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 00:29 Ανακοίνωση του Δήμου Θηβαίων "για την υποβάθμιση των Νοσοκομείων της Βοιωτίας"

Θήβα και Λιβαδειά δεν συμπεριλήφθηκαν στην κατηγορία των προβληματικών και άγονων περιοχών Β’…

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξαιρεί τα Νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς από την οικονομική ενίσχυση των ιατρών, σχολιάζει σε δελτίο τύπου ο Δήμος Θηβαίων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά για την ΚΥΑ που υπέγραψαν οι Υπουργοί Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, αφορά στην προσέλκυση και παραμονή ιατρών κλάδου ΕΣΥ σε προβληματικές και άγονες περιοχές εξοβελίζοντας όμως από τον «χάρτη» τα περιφερειακά νοσοκομεία τόσο της Θήβας όσο και της Λιβαδειάς.

«Ο υπουργός Υγείας , Άδωνις Γεωργιάδης σε σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στον εξαπλασιασμό του μηνιαίου επιδόματος 18 ιατρικών ειδικοτήτων και τον τριπλασιασμό για όλες τις υπόλοιπες, λησμονώντας όμως να μας απαντήσει γιατί η Κυβέρνηση μέσω των Υπουργικών Αποφάσεων επιλέγει ακόμα μια φορά να υποβαθμίσει του βασικούς πυλώνες αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών, πλήττοντας καίρια,  αυτή τη φορά τα δημόσια Νοσοκομεία», συνεχίζει το δελτίο τύπου του Δήμου που σημειώνει ότι «ο αποχαρακτηρισμός των Νοσοκομείων της Θήβας και της Λιβαδειάς από την κατηγορία των προβληματικών και άγονων περιοχών Β’ συνεπάγεται μια προκλητική διάκριση από πλευράς Κυβέρνησης για τις περιφερειακές υγειονομικές δομές και αναιρεί το κίνητρα προσέλκυσης και παραμονής εξειδικευμένων ιατρών που τόσο έχουμε ανάγκη.

    Η αυθαίρετη αυτή Απόφαση μας δημιουργεί το αίσθημα ότι είμαστε για την Κυβέρνηση, πολίτες δεύτερης κατηγορίας αφού βρισκόμαστε πάντα μπροστά σε ανάλγητες, μονομερείς Αποφάσεις που λήφθηκαν για εμάς ..χωρίς εμάς

Επιπλέον γίνεται αναφορά και στην υποβάθμιση του Πρωτοδικείου και καταλήγει καλώντας τους πολίτες να αντιταχθούν «στις Αποφάσεις που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο να αντιδράσουμε άμεσα βάζοντας φρένο στο άδικα κυβερνητικά σχέδια που καταστρατηγούν τις ζωές μας! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ η άδικη Απόφαση

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση