Ένταξη του έργου «Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Σπερχειάδας» στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας 2021 – 2025

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 11:03 Ένταξη του έργου «Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Σπερχειάδας» στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας 2021 – 2025

Συνολική χρηματοδότηση 2.681.000 ευρώ.

Ο Δήμος Μακρακώμης ανακοινώνει την ένταξη του έργου «Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Σπερχειάδας» στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας 2021 – 2025, στον άξονα προτεραιότητας «Πράσινες πόλεις», με συνολική χρηματοδότηση 2.681.000 ευρώ από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Το έργο αφορά την αναδιαμόρφωση και ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Σπερχειάδας, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και των κοινόχρηστων χώρων, ενισχύοντας την αισθητική και λειτουργική πλευρά της πόλης μας. Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν περιλαμβάνουν:

  • Επίστρωση των οδών και άλλων κοινόχρηστων χώρων με υλικά που συνάδουν με την παράδοση και τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα της περιοχής.
  • Προστασία και ενίσχυση επιφανειών με υψομετρική διαφορά όπου κρίνεται απαραίτητο.
  • Ανάδειξη επιλεγμένων διαδρομών, ώστε να διευκολύνεται η περιήγηση των επισκεπτών.
  • Εγκατάσταση νέων στοιχείων εξοπλισμού στους κοινόχρηστους χώρους, όπως καθιστικά, φωτισμός και πληροφοριακές πινακίδες.
  • Ειδική μέριμνα για την αρμονική συνύπαρξη των παρεμβάσεων με το αστικό και περιαστικό πράσινο της περιοχής.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, το έργο θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της καθημερινής ζωής των κατοίκων, προσφέροντας ένα πιο λειτουργικό, φιλικό και όμορφο περιβάλλον για όλους.

Επιπλέον, θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα της περιοχής, προάγοντας τον πολιτιστικό και τουριστικό χαρακτήρα της Σπερχειάδας.

Ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Γιώργος Χαντζής δήλωσε: «Η ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της Σπερχειάδας. Μέσα από αυτό το έργο, αναδεικνύουμε την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό αποδεικνύεται καθοριστική για την υλοποίηση τέτοιων έργων που θα φέρουν την περιοχή μας ένα βήμα μπροστά».

Ο Δήμος Μακρακώμης θα προχωρήσει άμεσα στις διαδικασίες δημοπράτησης και υλοποίησης του έργου, με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωσή του προς όφελος όλων των δημοτών και επισκεπτών της Σπερχειάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση