Έριξαν φωτοβολίδα για πλάκα κι έτρεχε το Λιμενικό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 14:50 Έριξαν φωτοβολίδα για πλάκα κι έτρεχε το Λιμενικό

Συνελήφθησαν και θα πληρώσουν και διοικητικό πρόστιμο….

Μια ναυτική φωτοβολίδα που εθεάθη το βράδυ της Τρίτης (10/9) στη θαλάσσια περιοχή Καλών Νερών του Παγασητικού κόλπου, έθεσε σε συναγερμό το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου

Στην περιοχή έφτασαν γρήγορα, ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) και ένα περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, όπου διαπίστωσαν να πραγματοποιείται ρίψη βεγγαλικού χειρός ερυθρού χρώματος από ένα ιστιοφόρο σκάφος, σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιβάτες του ήταν δύο (02) αλλοδαποί, υπήκοοι Λετονίας, ηλικίας 39 ετών αμφότεροι, και όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος.

Από τη Λιμενική Αρχή του Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι δύο 39χρονοι για παράβαση του άρθρου 5 του Ν.456/1976 (Α΄277) (Περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 2168/1993 και τον Ν. 3944/2011, καθώς και του άρθρου 47 του Π.Κ. (Συνεργός) κατά περίπτωση, ενώ παράλληλα πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις. Τα εναπομείναντα φωτιστικά κινδύνου κατασχέθηκαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση