«Άνθρακες» ο θησαυρός στην Ανατολική Φθιώτιδα!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 08:22 «Άνθρακες» ο θησαυρός στην Ανατολική Φθιώτιδα!

Εντοπίστηκε αρχαίος τάφος κατά τη διάρκεια των εργασιών για το αποχετευτικό του παραλιακού μετώπου του Δήμου Στυλίδας…

Οργίασαν οι φήμες το τελευταίο 24ωρο για εύρεση λιρών σε περιοχή του Αχινού - Καραβομύλου, κατά τη διάρκεια εργασιών αποχέτευσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, η αλήθεια απέχει πολύ από τις φήμες που καλλιέργησε η φαντασία ορισμένων, που θυμήθηκαν παλαιότερες ιστορίες που συνοδεύουν την ευρύτερη περιοχή.

Πράγματι στο Δήμο Στυλίδας βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγάλο έργο για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης οικισμών Καραβόμυλου, Αχινού, Παραλίας Ραχών, Ραχών, Αυλακίου και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) του Δήμου.

Στις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Καραβομύλου, το πρωί της Τετάρτης (11/9) μηχάνημα έργου αποκάλυψε πέτρινο τάφο και ειδοποιήθηκε η αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport επρόκειτο για έναν πέτρινο τάφο που ήταν καλυμμένος από λάσπη και εντός αυτού εντοπίστηκαν λίγα οστά και δύο αγγεία. Η ηλικία και το υλικό τους, αναμένεται να προσδιορισθεί και να ανακοινωθεί από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας - Ευρυτανίας που επενέβησαν στο σημείο.

Ο τάφος εντοπίστηκε στον κεντρικό ουσιαστικά δρόμο πλησίον της νησίδας που οδηγούσε στην παλιά εθνική και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με κιούπια λιρών που παλαιότερα «έβλεπαν» ορισμένοι που έσκαβαν με μανία στην γύρω περιοχή!

Το σημαντικό για το Δήμο είναι ότι δεν πρόκειται να επηρεάσει την εξέλιξη του έργου που συνεχίζεται σε άλλο σημείο κανονικά, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις και τους χρόνους εκτέλεσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση