Βολιώτης ο δράστης επεισοδίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα – «Επιδιώκει να πεθάνει από χέρι Τούρκου»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 14:24 Βολιώτης ο δράστης επεισοδίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα – «Επιδιώκει να πεθάνει από χέρι Τούρκου»

Είπε συγκλονισμένος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πατέρας του – Διέμεναν στα Μελισσάτικα και έφυγαν, προκειμένου ο 36χρονος να ακολουθήσει ειδική θεραπεία, αλλά…

Ως ένα παιδί το οποίο αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και το οποίο εδώ και καιρό έλεγε πως «θέλω να πεθάνω από χέρι Τούρκου» περιέγραψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ φορτισμένος ο πατέρας του 36χρονου Βολιώτη, που προκάλεσε σοβαρό επεισόδιο στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας, μεταξύ του τελωνείου των Κήπων και του τελωνείου στα Ύψαλα, σε τουρκικό έδαφος.

Πρόκειται για τον Φ.Λ. ο οποίος διέμενε μαζί με τον πατέρα του στα Μελισσάτικα τα τελευταία χρόνια, όμως, επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικών διαταραχών, η οικογένεια μετακόμισε και διαμένει πλέον στην Πέλλα.

Ο 36χρονος σκόρπισε τον πανικό και την αναστάτωση, όταν με το αυτοκίνητο στη μία το μεσημέρι της Δευτέρας, μπήκε στο έδαφος της Τουρκίας, παρέσυρε και τραυμάτισε ένα μοτοσικλετιστή και στη συνέχεια επιτέθηκε με μαχαίρι στους αστυνομικούς της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από χρόνια ο 36χρονος είχε προκαλέσει ανάλογο επεισόδιο και στα Κατεχόμενα, από την πύλη των χερσαίων διασχίσεων στη Λευκωσίας.

Εκεί φέρεται να χτύπησε πολίτη, ενώ φώναζε συνεχώς «Κύπρος, Ρωσία και Ελλάδα είναι αδέρφια έξω οι Τούρκοι». Συνελήφθη για επίθεση, ανάρμοστή συμπεριφορά και διασάλευση της ηρεμίας.

Κρατήθηκε τρεις ημέρες στα κρατητήρια και οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου τελικά αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και με διετή αναστολή.

Ο 36χρονος μετά το προχθεσινό επεισόδιο συνελήφθη και νοσηλεύεται κρατούμενος στο Νοσοκομείο της Ανδριανούπολης, ενώ για το επεισόδιο βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική και αστυνομική έρευνα.

Ο πατέρας του όταν σημειώθηκε το επεισόδιο βρισκόταν στον Βόλο κι ενημερώθηκε από τις αρχές για το συμβάν. Μολονότι από τον περασμένο Νοέμβριο είχαν μετακομίσει στην Πέλλα, ο 70χρονος συνταγογραφούσε ακόμη τα φάρμακα του γιου του στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.

Ο 36χρονος είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές στο Αχιλλοπούλειο και είχε υποβληθεί σε ειδική θεραπεία με τις οδηγίες του διευθυντή Κώστα Ασπραδάκη.

Ερευνα για το συμβάν, η αναφορά της Αστυνομίας

Αναφορικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το συμβάν, σύμφωνα με αναφορά της Ελληνικής Αστυνομίας «ο 36χρονος Έλληνας πολίτης που πυροβολήθηκε από Τούρκους αστυνομικούς κρατούσε μαχαίρι, δεν σταμάτησε σε έλεγχο και κινήθηκε απειλητικά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, «ο 36χρονος Έλληνας οδηγός οχήματος, κάτοικος Δωροθέας Αλμωπίας, με το όχημά του μετέβη μέσω της Εγνατίας Οδού στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης στους Κήπους, μη συμμορφούμενος ως όφειλε με τις φωτεινές πινακίδες και τις άλλες ενδείξεις που οδηγούν στο ορθό σημείο Διαβατηριακού-αστυνομικού ελέγχου των αυτοκινήτων που βγαίνουν από τη χώρα.

Στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εξήλθε γρήγορα από τη λωρίδα εισόδου των οχημάτων του Σημείο Συνοριακού Ελέγχου Κήπων χωρίς να προκαλέσει φθορές και κινήθηκε προς Τουρκία.

Έλληνες αστυνομικοί του ΤΔΕ Κήπων μετέβησαν άμεσα με περιπολικό για να εντοπίσουν το αυτοκίνητο και οι σκοποί του Στρατού στην οριογραμμή της Γέφυρας που συνδέει τις δύο χώρες, τους ενημέρωσαν ότι το όχημα κατευθύνθηκε προς το τουρκικό τελωνείο.

Κατόπιν επικοινωνίας με την τουρκική υπηρεσία ελέγχου διαβατηρίων έγινε γνωστό ότι το όχημα κατευθύνθηκε για να πραγματοποιήσει είσοδο στην Τουρκία χωρίς να σταματήσει για να ελεγχθεί από την τουρκική Αστυνομία και τους Τούρκους τελωνειακούς υπαλλήλους.

Ανέπτυξε ταχύτητα και προσέκρουσε σε σταματημένο φορτηγό στο σημείο ελέγχου.

Στη συνέχεια ο οδηγός βγήκε από το όχημα και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος των Τούρκων αστυνομικών κρατώντας ένα μαχαίρι (μαχαίρα κρεοπωλείου, κοπής κρεάτων), οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν πυροβολώντας τον στο πόδι, αφού προηγουμένως πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα, χωρίς όμως αυτό να αποτρέψει το δράστη από το να συνεχίσει να κινείται απειλητικά προς το μέρος τους.

Επίσης, κινείτο επί τουρκικού εδάφους και πριν φτάσει στο σημείο συνοριακού ελέγχου Υψάλων, προσέκρουσε σε μοτοσικλέτα και συνέχισε την πορεία του. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του μοτοσικλετιστή που είναι Τούρκος πολίτης».

Σημειώνεται ότι στον δράστη είχε διαταχθεί στις 22 Ιουνίου 2024 από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας η ψυχιατρική εξέτασή του στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει η απαραίτητη δικαστική και διοικητική έρευνα, ενώ ο 36χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Μετακομίσαμε εκτός Βόλου για να ηρεμήσει

Ο 70χρονος πατέρας του Λ.Χ. μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δήλωσε σαστισμένος. «Ελεγε πως ήθελε να πεθάνει από χέρι Τούρκου. Δεν είναι κακό παιδί. Προβλήματα ψυχολογικής φύσεως αντιμετωπίζει δυστυχώς και εγώ προσπαθώ να τον βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις.

Είχε και άλλες φορές πάθει κρίση, αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο επιθετικός. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφτανε στο σημείο να πάει στην Τουρκία. Δεν ήξερα τίποτα. Από τις αρχές ενημερώθηκα», συνέχισε ο 70χρονος.

Ο πατέρας του 36χρονου είπε ακόμη πως ο γιός του υπηρέτησε στον στρατό στην Κύπρο.

Πτυχιούχος μάγειρας έχει εργαστεί σε επιχειρήσεις ξενοδοχειακού τουρισμού στον Βόλο, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

«Από υπερβολή κόπωση άρχισε να επηρεάζεται ο ψυχισμός του. Το 2020 που ήρθε το χαρτί του από την στρατολογία για έφεδρος, είχε ήδη αρρωστήσει με σχιζοφρένεια, είχε νοσηλευτεί δύο φορές ήδη στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου και εγώ τον απέτρεψα.

Δεν ήθελα να πάει και έκανα τις ενέργειες για να μην πάει», πρόσθεσε.

Όταν έμαθε ότι ο πατέρας του έκανε ενέργειες να μην πάει έφεδρος, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. «Έλεγε τώρα είμαι προδότης, τώρα δεν θα με θέλει η Ελλάδα. Και στην Κύπρο που πήγε πρόσφατα, ήθελε να τον σκοτώσουν οι Τούρκοι και πίστευε ότι με αυτόν τον τρόπο θα έλυνε το Κυπριακό.

Ήρθαμε εδώ στο χωριό τους τελευταίους 11 μήνες για να αλλάξει περιβάλλον να ηρεμήσει» περιέγραψε ο 70χρονος.

Κλείνοντας τη συνομιλία μας ο πατέρας του 36χρονου διαβεβαίωσε ότι ο γιος του δεν είναι κακό παιδί και πως η ασθένειά του τον κάνει επιθετικό και απρόβλεπτο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση