Φθιώτιδος Συμεών: Το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Λαμίας εξελίσσεται σε «γεωπολιτικό κόμβο»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 14:49 Φθιώτιδος Συμεών: Το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Λαμίας εξελίσσεται σε «γεωπολιτικό κόμβο»

Μαθητές από τη Ζάμπια και τη Μοζαμβίκη θα φοιτήσουν στην Πρότυπη Εκκλησιαστική Σχολή «Όσιος Βησσαρίωνας ο Αγαθωνίτης»…

Μια ιδιαίτερα σημαντική είδηση αποκάλυψε στον αγιασμό του Πρότυπου Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου και Γυμνασίου Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο Ποιμενάρχης μας που από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του έδωσε ξεχωριστή βαρύτητα στην παιδεία και στην μοναδική Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, αποκάλυψε ότι σύντομα θα φοιτήσουν σε αυτή παιδιά από τη Ζάμπια και τη Μοζαμβίκη.

«Το μοναδικό Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο για τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία είναι εδώ», είπε ο Σεβασμιώτατος και ζήτησε την αγάπη και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, καθώς πρόκειται σύντομα να εξελιχθεί σε γεωπολιτικό κόμβο», ενώ τα παιδιά αυτά με την αγάπη και τις γνώσεις που θα πάρουν θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές  όχι μόνο για τη Λαμία και τη Φθιώτιδα, αλλά και για ολόκληρη την πατρίδα.

Μάλιστα τα σχέδιά του είναι γνωστά και στον Πρωθυπουργό της χώρας ο οποίος δεν έκρυψε το ενδιαφέρον και τη χαρά του για την ολοκλήρωσή τους!

Δείτε τι είπε ο Σεβασμιώτατος που αναφέρθηκε και στα τραγικά στοιχεία σχετικά με όσα βιώνουν τα περισσότερα παιδιά στον πλανήτη που δεν έχουν πρόσβαση στο αγαθό της παιδείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση