Σπείρα είχε ρημάξει τα σπίτια στην κεντρική Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 21:35 Σπείρα είχε ρημάξει τα σπίτια στην κεντρική Εύβοια

Με ορμητήριο τα Άνω Λιόσια είχαν διαπράξει μια ντουζίνα κλοπές – διαρρήξεις στην ανωτέρω περιοχή…

Μετά από μήνες ερευνών και χρησιμοποιώντας όλες τις τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, το Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας, έφτασε στην διακρίβωση της δράσης εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε περιοχές του νησιού.

Ειδικότερα κατά το χρονικό διάστημα από 24-03-2023 έως και 07-04-2023, ενέχεται στη διάπραξη συνολικά δώδεκα (12) κλοπών – διαρρήξεων και μίας (1) απόπειρας κλοπής, από οικίες και εξοχικές κατοικίες, σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Εύβοιας και αναλυτικότερα:

  • -5- κλοπές σε περιοχές του Αλιβερίου.
  • -2- κλοπές σε περιοχές της Ερέτριας.
  • -2- κλοπές σε περιοχές της Μακρυκάπας.
  • -1- κλοπή και -1- απόπειρα κλοπής σε περιοχές των Ψαχνών.
  • -1- κλοπή σε περιοχή του Πάλιουρα.
  • -1- κλοπή σε περιοχή της Τριάδας.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά και χρυσαφικά - τιμαλφή των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (52.000) ευρώ.

Η έρευνα έφερε την ταυτοποίηση δύο μελών της εγκληματικής ομάδας ηλικίας 24 και 40 ετών, ενώ είναι πολύ κοντά στα στοιχεία άλλων τριών που είχαν ορμητήριο τα Άνω Λιόσια και έφταναν στην Εύβοια με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 24χρονου.

Μάλιστα το συγκεκριμένο όχημα έφερε πλαστές κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε όχημα ίδιου τύπου, μάρκας και χρώματος.

Ο 24χρονος, που έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη κλοπών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες, είχε καταθέσει ψευδώς τον Απρίλιο του 2023, σε Αστυνομική Υπηρεσία, την δήθεν κλοπή του προαναφερόμενου οχήματος ιδιοκτησίας του, από περιοχή της Αττικής.

Το προανακριτικό έργο ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων – Μεσσαπίων, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή των μελών της εγκληματικής ομάδας στη διάπραξη και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση