Γονείς πάνε τα παιδιά τους σχολείο και τα εκθέτουν σε κίνδυνο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 09:00 Γονείς πάνε τα παιδιά τους σχολείο και τα εκθέτουν σε κίνδυνο φωτογραφία: freepik.com

 

Οι εικόνες που αντικρίσαμε την ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς προβληματίζουν - Η εγκληματική αμέλεια ορισμένων γονιών είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Μπήκαμε για τα καλά στους ρυθμούς της καθημερινότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ωστόσο αυτό που είδαμε έξω από τα σχολεία την ημέρα του Αγιασμού μας εξόργισε και σίγουρα θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα της Τροχαίας, για να μην θρηνήσουμε θύματα.

- Πατέρας με μηχανή να πηγαίνει το κοριτσάκι του στα νηπιαγωγείο, χωρίς αυτό να φορά κράνος, ενώ ο ίδιος φορούσε.
- Μητέρα να έχει στο μηχανάκι, μπρος και πίσω, τα δυό της παιδιά (τρικάβαλο) χωρίς κάνεις να φοράει κράνος.
- Μητέρα να οδηγεί έχοντας στη θέση του συνοδηγού το παιδάκι της, μπροστά και όρθιο χωρίς ζώνη.

Οι γονείς αυτοί νομίζουν, επειδή οι ίδιοι προσέχουν, ότι και τα παιδιά τους είναι ασφαλή. Δυστυχώς όμως δεν έχουν υπολογίσει ότι εκεί έξω κυκλοφορούν άκρως επικίνδυνοι οδηγοί, που παραβιάζουν STOP, είναι υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών και ότι μπορεί κάποιος οδηγός ένα πάθει κάτι παθολογικό και να πέσει πάνω τους, ή έστω να χρειαστεί να πατήσουν απότομα το φρένο. Άρα μιλάμε για καθαρή εγκληματική αμέλεια.

Σίγουρα δεν είναι εύκολη η καθημερινότητα με τις αμέτρητες υποχρεώσεις της και πόσο μάλλον όταν έχεις να φροντίσεις μικρά παιδιά. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, να μην υπολογίζεις νόμους, να παραβιάζεις τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και το σημαντικότερο να θέτεις σε κίνδυνο τα ίδια σου τα παιδιά.

Δεν είναι δυνατόν τόσο αβασάνιστα και απερίσκεπτα να μεταφέρουμε τα παιδιά μας ή τα εγγόνια με το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι, στο σχολείο και στο φροντιστήριο.

Και αν αγχώνεσαι τόσο με την κίνηση και για το αν θα προλάβεις το κουδούνι στο σχολείο κάνε μια υποχώρηση και στέρησε λίγα παραπάνω λεπτά από τον ύπνο σου. 

Όχι μόνο θα είσαι νωρίτερα στη δουλειά σου, αλλά το σημαντικότερο, θα είσαι ασφαλής και δίχως κάποια οικονομική απώλεια από το πορτοφόλι σου διότι ως γνωστόν τα πρόστιμα για παραβίαση του ΚΟΚ είναι τσουχτερά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση