Ανακοίνωση της Ενωτικής Περιφερειακής Κίνησης για τις δομές υγείας της Βοιωτίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 11:38 Ανακοίνωση της Ενωτικής Περιφερειακής Κίνησης για τις δομές υγείας της Βοιωτίας

Η παράταξη, Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της «την πλήρης απαξίωση της Κυβέρνησης στα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας, καθώς των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας και όλης της επικράτειας».

Ειδικότερα, αναφέρεται στην πρόσφατη Κ.Υ.Α. των Υπουργών Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη που αφορά την προσέλκυση και παραμονή ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. σε προβληματικές και άγονες περιοχές όπου δεν περιλαμβάνονται τα Γενικά Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θηβών, αλλά και το Κέντρο Υγείας Οινοφύτων παρότι βρίσκεται εντός της μεγαλύτερης βιομηχανικής περιοχής της Ελλάδας.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Τα δύο Γ. Νοσοκομεία και το Κ.Υ. Οινοφύτων αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης. Εξαίροντας τα Γ. Νοσοκομεία της Λιβαδειάς και της Θήβας, αλλά και το Κ.Υ. Οινοφύτων από τις παροχές των γιατρών και τα οικονομικά κίνητρα που θα δοθούν σε άλλες περιοχές, δημιουργούνται αντικίνητρα για την προσέλευση, αλλά και για παραμονή του ιατρικού προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όριά τους συνεχίζοντας να παλεύουν μόνοι, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να είναι δυνατή η συνέχιση της λειτουργίας των δύο Γ. Νοσοκομείων και του Κ. Υγείας που εκτός από την έλλειψη προσωπικού έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλα προβλήματα όπως οι ελλείψεις σε εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό.

Δυστυχώς η απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Υγείας δείχνει πως δεν ήμασταν υπερβολικοί όταν φωνάζαμε πως μετά τον «Δικαστικό Χάρτη» που εφάρμοσε η Κυβέρνηση και οδήγησε στην πλήρης απαξίωση των δικαστικών δομών της Βοιωτίας, ακολουθεί η εφαρμογή του «Υγειονομικού Χάρτη» που θα αποτελειώσει και τις παροχές Υγείας του νομού!

Καλούμε τους πολίτες της Βοιωτίας, αλλά και όλης της Στερεάς Ελλάδας σε αγωνιστική εγρήγορση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεση ανάκληση της απόφασης!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καλυφθούν άμεσα τα κενά των νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας σε προσωπικό, εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ποιοτική, αλλά και ισότιμη πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό της Υγείας για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως!»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση