Στη ΔΕΘ έδωσαν το παρών οι συνταξιούχοι Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 10:13 Στη ΔΕΘ έδωσαν το παρών οι συνταξιούχοι Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα

Περιφερειακή συνδιάσκεψη των συνταξιούχων του δημοσίου της Ανατολικής Στερεάς θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία το α΄ 15νθήμερο του Νοεμβρίου 2024…

Διαβάστε το δελτίο τύπου των Συνταξιούχων Δημοσίου Φθιώτιδας, για τη συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και γενικά ο κόσμος της εργασίας και του μόχθου, του αγώνα της ζωής, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο της 7-9-2024, προερχόμενοι από πολλές περιοχές της Ελλάδος για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και πορείες των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα για πρώτη φορά φέτος οργάνωσαν και πραγματοποίησαν δική τους συγκέντρωση κάτω από τον Λευκό Πύργο της Θεσ/νίκης. Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκε η κατάσταση με τα προβλήματα και τα αιτήματα από τους τέσσερεις (4) προέδρους των συνταξιουχικών οργανώσεων (Π.Ο.Π.Σ., Ο.Α.Ε.Ε, ΕΛΤΑ, ΙΚΑ).

Δυστυχώς οι ανακοινώσεις του κ. Πρωθυπουργού τόσο στο Βελλίδειο το Σάββατο, όσο και στη συνέντευξη τύπου της Κυριακής ήταν πολύ κατώτερες των προβλημάτων και των αναγκών των Συντ/χων. Η παροχή του 2% έως 2,5% που εξήγγειλε ότι θα δοθεί σε όλους τους Συντ/χους που δεν έχουν προσωπική διαφορά ή που έχουν έως δέκα (10) ευρώ, είναι ασήμαντη μπροστά στις μεγάλες ανάγκες της βασικής ζωής που έχουν οι συντ/χοι. Τα 100-200 ευρώ που επίσης πρόκειται να δοθούν τον Δεκέμβριο, μάλλον αφορούν πράξη «επαιτείας» που ενδιαφέρει ενδεχομένως όσους ζητούν ελεημοσύνη. Οι συντ/χοι όμως απαιτούν τα δικαιώματά τους και κρατούν ψηλά την αξιοπρέπειά τους. Η τελευταία 15ετία έχει στην κυριολεξία ρημάξει τις συντάξεις, εξαθλιώνει οικονομικά όλο και πιο πολύ τους συντ/χους. Περιμέναμε τουλάχιστον να σταματήσει η βάρβαρη περίοδος των μνημονίων αλλά δυστυχώς, με τη μέθοδο της μη απόδοσης του τιμαρίθμου, οι συντάξεις μας συνεχώς αποδυναμώνονται αγοραστικά.

Μετά την μνημονιακή απάνθρωπη περίοδο που οι συντάξεις μας μειώθηκαν πάνω από 40% συνεχίζει το «θεάρεστο» έργο της η τιμαριθμική αφαίμαξη από την ακρίβεια. Τουλάχιστον περιμέναμε και ανυποχώρητα θα διεκδικήσουμε τον τιμάριθμο του 2022 – 9,9% - , τον τιμάριθμο του 2023 – 4,5% - και τον τιμάριθμο του 2024 μέχρι τώρα 3%. Σύνολο: 17,4%, άμεσα να δοθούν στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Επιτέλους η κοινωνική δικαιοσύνη δεν θα επιστρέψει σ’ αυτήν την πολυβασανισμένη ελληνική κοινωνία:

Οι συνταξιούχοι με την αυτοτέλειά τους, την αξιοπρέπειά τους και το δίκαιο των αιτημάτων τους είναι και θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Η συμμετοχή μας και η παρουσία μας σε όλες τις εκδηλώσεις θα φέρει πολλά θετικά αποτελέσματα.

Καλή αντάμωση στην περιφερειακή συνδιάσκεψη των συνταξιούχων του δημοσίου της Ανατολικής Στερεάς που θα γίνει στη Λαμία το α΄ 15νθήμερο του Νοεμβρίου 2024 και στην πανελλαδική συγκέντρωση που θα γίνει στην Αθήνα μέσα στον Νοέμβριο του 2024».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση