Σταϊκούρας: Προκηρύσσεται το μεγάλο έργο για το λιμάνι της Στυλίδας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 10:24 Σταϊκούρας: Προκηρύσσεται το μεγάλο έργο για το λιμάνι της Στυλίδας

Μετά τα εγκαίνια των αλιευτικών καταφυγίων Γλύφας και Αχλαδίου, ένα ακόμη ευχάριστο νέο για την Ανατολική Φθιώτιδα…

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, στην ομιλία του στα εγκαίνια των αλιευτικών καταφυγίων Γλύφας και Αχλαδίου, ανακοίνωσε ένα ακόμη ευχάριστο νέο για την Ανατολική Φθιώτιδα, που αφορά την προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο «Εκβάθυνση διαύλου και λιμενολεκάνης στον Λιμένα της Στυλίδας», προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ.

Για το έργο είχε ήδη ανακοινώσει την ένταξη του στο ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι εξελίξεις ήταν πολύ γρήγορες για την ολοκλήρωση των τευχών δημοπράτησης, και να φτάσουμε στην προκήρυξη του.

Διαβάστε την ομιλία του κ. Σταϊκούρα:

«Εγκαινιάζουμε σήμερα, τα αλιευτικά καταφύγια εδώ, στην ανατολική Φθιώτιδα.

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,8 εκατομ. ευρώ, που αντανακλούν την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας, των πολιτών, για ανάπτυξη και πρόοδο, με άμεσες και μακροπρόθεσμες ωφέλειες για την περιοχή, τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, τους επισκέπτες.

Έργα που εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης για ανάπτυξη και διαχείριση των λιμενικών υποδομών, όπως πράξαμε εξάλλου και ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών το 2021, με τη δημιουργία χερσαίας ζώνης στις Ράχες, γεγονός που ενίσχυσε τον παραλιακό χαρακτήρα της περιοχής, έθεσε κανόνες διαφάνειας και νομιμότητας σχετικά με τη λειτουργία της και λειτούργησε ως «όχημα» προσέλκυσης νέων έργων στην Ανατολική Φθιώτιδα.

Τα αναφερόμενα έργα, εξασφαλίζουν, μεταξύ άλλων:

  • Ασφάλεια των ελλιμενισμένων σκαφών, ιδιαίτερα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
  • Αύξηση δυναμικότητας των καταφυγίων, ικανοποιώντας ανάγκες επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων.
  • Αποσυμφόρηση γειτονικών αλιευτικών καταφυγίων.
  • Ενίσχυση τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής.

Συνεχίζεται έτσι η σειρά των μικρότερων ή μεγαλύτερων έργων που πραγματοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο στον Μαλιακό κόλπο.

Τηρώντας την αρχή της συμπληρωματικότητας των έργων, σε ένα ενιαίο σχεδιασμό, θα καταστήσουμε τη σχέση μας με τη θάλασσα του Μαλιακού, πιο φιλική, πιο παραγωγική, πιο αποδοτική. Θα την καταστήσουμε παράγοντα σημαντικής προώθησης της οικονομικής και της συνολικής ισχύος της περιοχής.

Τα έργα ανάπτυξης λιμενικών υποδομών, συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, παρέχοντας στήριξη στους αλιείς, εξασφαλίζοντας βελτιωμένες συνθήκες για τις δραστηριότητές τους και ενδυναμώνοντας έναν κλάδο με μεγάλη ιστορική και οικονομική σημασία.

Σε αυτό το πλαίσιο εργαζόμαστε ως Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Έτσι, μετά από συντονισμένες και πολύμηνες προσπάθειες, επετεύχθη η ένταξη του έργου «Εκβάθυνση διαύλου και λιμενολεκάνης στον Λιμένα της Στυλίδας», προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ, στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, με διευθύνουσα Υπηρεσία την ΕΥΔΕ Θεσσαλίας του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και Κύριο του έργου το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας.

Ολοκληρώθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης.

Την επόμενη εβδομάδα περνά από Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για το έργο.

Είχαμε δεσμευτεί ως Κυβέρνηση, το κάναμε πράξη.

Το οραματικό έργο που η ανατολική Φθιώτιδα ανέμενε αρκετά χρόνια, παίρνει «σάρκα και οστά».

Η εκβάθυνση του Λιμένα αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οφέλη, τόσο για την τοπική όσο και για την εθνική οικονομία, αυξάνοντας την εμπορική δραστηριότητα και ενισχύοντας τις δυνατότητες μεταφορών. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να βελτιώνονται οι εμπορικές συνδέσεις με διεθνείς αγορές και να ενθαρρύνεται η ανάπτυξη των εισαγωγών και εξαγωγών.

Τα αναφερόμενα έργα, όπως και άλλα σημαντικά έργα υποδομής σε διάφορους κρίσιμους τομείς, που σχεδιάζονται, υλοποιούνται ή ολοκληρώθηκαν από την Κυβέρνηση στον Δήμο Στυλίδας, σε συνδυασμό με την υγιή παρουσία του ιδιωτικού τομέα στην περιοχή, θέτουν τις βάσεις για πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη στην Ανατολική Φθιώτιδα.»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση