Διαμαρτυρία Χαντζή για την τάξη που κόπηκε στο ΓΕΛ Σπερχειάδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 13:17 Διαμαρτυρία Χαντζή για την τάξη που κόπηκε στο ΓΕΛ Σπερχειάδας

Με θέμα «Έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2024-2025», ο Δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής, υπέβαλλε υπόμνημα προς το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και στα αρμόδια τμήματα εκπαίδευσης, σχετικά με τη μη έγκριση λειτουργίας στη Β’ Λυκείου ολιγομελούς τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών στο ΓΕΛ Σπερχειάδας.

Διαβάστε τι αναφέρει στο υπόμνημα του ο κ. Χαντζής, προκειμένου να λειτουργήσει στο Λύκειο η συγκεκριμένη τάξη:

Αξιότιμοι -ες κύριοι και κυρίες,

με την υπ. αριθ. 101210/Δ2/6-9-2024 απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κυρίας  Ζέττας Μακρή, ενημερωθήκαμε για την έγκριση, κατά παρέκκλιση, λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2024-2025.

Από την επισυναπτόμενη απόφαση, διαπιστώνουμε με λύπη μας ότι από το Γενικό Λύκειο Σπερχειάδας, που ανήκει στο Δήμο μας, λείπει τμήμα μαθημάτων Προσανατολισμού. Η έλλειψη αυτή, που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε γονείς και μαθητές (περιγράφονται κατωτέρω), δεν καλύπτεται ούτε με την υπ. αριθ. 102803/Δ2/11-9-2024 συμπληρωματική - διορθωτική απόφαση της κυρίας Υφυπουργού.

Σας ενημερώνουμε ότι με τη νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες, στο Γενικό Λύκειο Σπερχειάδας, δημιουργήθηκαν:

Για την Β΄ Τάξη Λυκείου:

Α)Τμήμα Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Σπουδών

Β)Τμήμα Θετικών Σπουδών.

Σύμφωνα με την ως άνω απόφαση σας, δεν εγκρίθηκε το Τμήμα Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών σπουδών.

Όπως μας έγινε  γνωστό, στο Λύκειο Σπερχειάδας του Δήμου μας, έχουν ήδη τοποθετηθεί  καθηγητές για όλα τα τμήματα. Ωστόσο, εντελώς ξαφνικά, και παρά την ύπαρξη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού, πληροφορούμαστε ότι κάποιοι από τους μαθητές καλούνται όχι μόνο να αλλάξουν  τμήμα μαθημάτων Προσανατολισμού, αλλά να αλλάξουν και πόλη παρακολούθησης  των μαθημάτων αυτών!

Μας ενημερώνετε, ότι για τις αποφάσεις σας λαμβάνετε υπόψη τις σχετικές  εισηγήσεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων και  την ανάγκη διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Ωστόσο, φαίνεται ότι παραβλέπετε την μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρία που οι αποφάσεις σας προκαλούν στους μαθητές, αγνοώντας προφανώς κρίσιμες παραμέτρους της καθημερινής προσπάθειάς τους να βρίσκονται εγκαίρως  στις τάξεις των σχολείων τους.  Σας ενημερώνουμε ότι μέρος των μαθητών του Γενικού Λυκείου Σπερχειάδας, δεν διαμένουν στην κωμόπολη, αλλά σε ορεινά χωριά, από τα οποία αναγκάζονται καθημερινά να ξεκινούν τα χαράματα για να μετακινηθούν προς το σχολείο τους, πολλές φορές κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Με τις αιφνιδιαστικές αποφάσεις σας, υποβάλλετε τους μαθητές αυτούς και τους γονείς τους, σε νέες δοκιμασίες, καθώς πλέον τους αναγκάζετε να μετακινούνται  και από σχολείο σε σχολείο, μεταξύ Σπερχειάδας - Μακρακώμης.  Μόνο που δεν μας υποδεικνύετε  με ποιο τρόπο θα γίνονται οι μετακινήσεις αυτές, με ποια μέσα και με τί κόστος; Επίσης, κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει στους γονείς,  τί ώρα και με ποιο τρόπο θα επιστρέφουν οι μαθητές στο σπίτι τους και κυρίως τα παιδιά που διαμένουν σε ορεινούς οικισμούς;

Δεδομένου ότι  είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τις δυσκολίες και  τις ιδιαιτερότητες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο μας, σε κανένα σημείο της αποφάσεώς σας δεν διευκρινίζεται  ο τρόπος  μεταφοράς αυτών των μαθητών από την μία πόλη στην άλλη (από Σπερχειάδα προς Μακρακώμη και αντίστροφα). Προκαλεί δε εντονότατες αντιδράσεις  σε γονείς και μαθητές, η αβάσιμη διαπίστωσή σας ότι  συμπερασματικά «δεν προκαλείται καμία δαπάνη» από την απόφαση αυτή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση