ΔΟΕ: Χιλιάδες τα κενά σε εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 13:41 ΔΟΕ: Χιλιάδες τα κενά σε εκπαιδευτικούς

Τα περισσότερα στη Στερεά Ελλάδα, είναι στην Εύβοια…

Χιλιάδες είναι τα κενά σε εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, παρά τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και τις τοποθετήσεις αναπληρωτών, όπως υποστηρίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

Το νούμερο που ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Σπύρος Μαρίνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, φτάνει περίπου στα 18.000. Από αυτά τα περισσότερα  είναι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, περίπου 10.000.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρίνη, ο αριθμός αφορά σε όλες τις ειδικότητες και την παράλληλη στήριξη.

Τα περισσότερα κενά παρατηρούνται, στη Γ' Αθήνας, (φτάνουν τα 700), στον νομό Αχαΐας 224, στον νόμο Κορινθίας 169 και στην Εύβοια 152. Επιπλέον, είπε ότι περίπου το 50% των ολοήμερων δεν λειτουργούν.

Τα προβλήματα και οι διεκδικήσεις του κλάδου αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στις 18 Σεπτεμβρίου 2024.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση