Δεν ξεπέρασε τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος - Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 08:22 Δεν ξεπέρασε τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος - Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί

Μπήκε το φθινόπωρο για τα καλά σύμφωνα με τις θερμοκρασίες που καταγράφονται από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr.

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους 30 βαθμούς με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία να σημειώνεται στις Αιγιές Γυθείου ίση με 29.6ο. Δύο περιοχές της Φθιώτιδας και ακόμη μία της Βοιωτίας, είναι στις υψηλότερες οκτώ του 24ωρου.

Ο πίνακας:

Δεν είναι όμως μόνο οι μέγιστες τιμές που δείχνουν ότι «το καλοκαίρι τέλειωσε το καλοκαίρι πάει»! Το πρωί είχαμε μερικές από τις μικρότερες θερμοκρασίες που έχουν σημειωθεί από τον περασμένο Απρίλιο.

Δείτε τον πίνακα όπου οι 4 από τις 8 χαμηλότερες θερμοκρασίες της ημέρας ήταν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:

Η πόλη της Λαμίας «ξύπνησε» το πρωί με 17.2 βαθμούς, η δεύτερη χαμηλότερη το μήνα Σεπτέμβριο μετά το Κυριακάτικο ξύπνημα των 16.3 βαθμών. Πάντως ο Σεπτέμβριος είναι πιο ζεστός σε σχέση με το φετινό Μάιο που η μέση θερμοκρασία κυμάνθηκε λίγο πάνω από τους 20 βαθμούς.

Πρόγνωση καιρού

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια, ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι στα πελάγη, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, προβλέπεται για την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Πιο αναλυτικά:

Για την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες σε Μακεδονία, Θράκη, νησιά του Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλία, Ιόνιο, Ήπειρο και στα ορεινά τμήματα της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά και να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 21 βαθμούς), 16 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 11 έως 21 βαθμούς), 16 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 15 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 23 έως 27 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Βόρειο Ιόνιο μέτριοι 5 μποφόρ.

Πηγή: meteo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση