Διαμαρτυρία από μαθητές, γονείς και φορείς της Σπερχειάδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 09:01 Διαμαρτυρία από μαθητές, γονείς και φορείς της Σπερχειάδας

Αντιδρούν στο κλείσιμο Τμήματος Κατεύθυνσης της Β’ Τάξης…

Αποχή από τα μαθήματά τους το πρωί της Τρίτης (17/9) αποφάσισαν οι μαθητές του ΓΕΛ Σπερχειάδας, με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων αλλά και ακόμη 11 φορέων της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του Τμήματος Κατεύθυνσης Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ Τάξης.

Υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια υποβαθμίζει την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, επιβαρύνει ψυχολογικά τους μαθητές,  αλλά και τις οικογένειές τους, ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα και με υπόμνημα που απέστειλε στο Υπουργείο Παιδείας ο Δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής, υπάρχουν παιδιά που μετακινούνται στη Σπερχειάδα από ορεινά χωριά, που σημαίνει νέα πρόσθετη ταλαιπωρία, αλλά και έξοδα για τις οικογένειές τους. Επιπλέον το ΓΕΛ Σπερχειάδας, είναι από τα σχολεία που ήδη έχει καθηγητές ώστε να υποστηρίξει χωρίς επιπλέον έξοδο τη δημιουργία ενός ακόμη τμήματος.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Σπερχειάδας:

Με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση της κατάργησης του τμήματος μαθημάτων προσανατολισμού της Β' Λυκείου στο Λύκειο Σπερχειάδας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία του για το μέλλον των μαθητών μας.

Η συγκεκριμένη απόφαση πλήττει άμεσα τα δικαιώματα των παιδιών μας για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και περιορίζει τις δυνατότητές τους να προετοιμαστούν επαρκώς για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Σε μια περίοδο που οι μαθητές χρειάζονται τη μέγιστη στήριξη από το εκπαιδευτικό σύστημα, η κατάργηση του τμήματος δημιουργεί σοβαρά εμπόδια στη μαθησιακή τους πορεία.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και τη διασφάλιση της λειτουργίας όλων των τμημάτων προσανατολισμού, που είναι απαραίτητα για την ακαδημαϊκή εξέλιξη των μαθητών μας. Η ποιότητα της εκπαίδευσης δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξαρτάται από γεωγραφικά ή διοικητικά κριτήρια.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, σε συνεργασία με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους πολίτες της Σπερχειάδας,  τον Δήμο Μακρακώμης, την Κοινότητα Σπερχειάδας και όλους τους τοπικούς φορείς, βρισκόμαστε σε διαρκή κινητοποίηση με σκοπό την ανάκτηση του δικαιώματος των παιδιών μας στην εκπαίδευση που δικαιούνται.

Καλούμε κάθε μέλος της τοπικής κοινωνίας, να συνεχίσει να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις μας, στηρίζοντας τον αγώνα για το μέλλον των παιδιών μας, έως ότου ανακτήσουν το δικαίωμα τους για ισότιμη εκπαίδευση.

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Σπερχειάδας

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση