Σύγκρουση θαλαμηγού με τουριστικό σκάφος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 12:17 Σύγκρουση θαλαμηγού με τουριστικό σκάφος

Μία σύλληψη…

Περιστατικό σύγκρουσης σκαφών στη θαλάσσια περιοχή του όρμου «ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ», είχαμε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/9).

Συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αγίας Κυριακής Τρικερίου που κατέπλευσαν στο σημείο με δύο περιπολικά σκάφη, θαλαμηγό (Θ/Γ) σκάφος σημαίας Αυστρίας με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης, συγκρούστηκε με ένα επαγγελματικό τουριστικό (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφος με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών και στα δύο σκάφη.

Το Θ/Γ σκάφος κατέπλευσε στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Κυριακής Τρικέρων με τη συνδρομή του Ε/Π – Τ/Ρ “UTOPIA”, ενώ το Ε/Π – Τ/Ρ σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα με συνοδεία των ΠΛΣ στο ίδιο αλιευτικό καταφύγιο.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Αγίας Κυριακής Τρικέρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο 77χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης (υπήκοος Ισραήλ) του Ε/Π-Τ/Ρ για παράβαση του άρθρου 225 του Κ.Δ.Ν.Δ. (Παράβαση κανονισμού προς αποφυγή συγκρούσεων). Επιπρόσθετα, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο σκαφών μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση