Φθιώτιδα: Από τα 30αρια σε νεροποντή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 09:14 Φθιώτιδα: Από τα 30αρια σε νεροποντή

Θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός…

Αλλοπρόσαλλος ο καιρός τις τελευταίες ώρες στη χώρα με τοπικές μπόρες, που διαδέχονται μεγάλα διαστήματα με ήλιο.

Στη Φθιώτιδα, έπεσε αρκετή βροχή το απόγευμα, αν και οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά υψηλές πάνω και από τους 30 βαθμούς.

Από τις οκτώ μέγιστες στη χώρα μάλιστα, οι μισές είναι στη Στερεά Ελλάδα και οι δύο από αυτές στη Φθιώτιδα. Δείτε χαρακτηριστικά τον πίνακα με τις μέγιστες τιμές του meteo.gr:

Όσον αφορά τις βροχές η πρώτη μπόρα σημειώθηκε στα χωριά του Δομοκού με μεγάλη ένταση στον Παλαμά γύρω στις 8 το βράδυ. Στα 25,4 mm βροχής στο δεύτερο μεγαλύτερο της ημέρας πίσω από την Κεφαλονιά όπου είχαμε και πλημμύρες.

Την ίδια ώρα (20:00’) είχαμε ξαφνική 5λεπτη μπόρα στα Γαλανέικα Λαμίας, αλλά όχι σε όλη τη βόρεια πλευρά της πόλης. Στην Αμφιθέα δεν έπεσε σταγόνα, όταν στο ανακαινισμένο γήπεδο που βρίσκεται στην Αλύτρωτων Πατρίδων, έπεσε ακόμη και μικρό χαλάζι!

Αντίθετα στις 22:40’ το βράδυ άνοιξαν οι ουρανοί σε όλα τα βόρεια προάστια, αλλά και δυτικά, ενώ στο κέντρο και κάτω από τον Αφανό η βροχή ήταν ποτιστική! Χαρακτηριστικά ο σταθμός του Meteo που βρίσκεται στο 3ο ΓΕΛ Λαμίας, κατέγραψε μόλις 1,2 χιλιοστά νερού, όταν στη βόρεια πλευρά της πόλης από το δημαρχείο και πάνω οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει μέσα σε πέντε λεπτά.

Από το σκηνικό δεν έλειψαν και οι κεραυνοί με τις ηλεκτρικές εκκενώσεις να εντοπίζονται πάνω από την περιοχή του Σταυρού.

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση.

Δείτε και τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στη χώρα την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, με το Μαυρολιθάρι να παρουσιάζεται πιο παγωμένο και από το Νευροκόπι!

Πρόγνωση καιρού

Για την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε Ήπειρο, Ιόνιο, Μακεδονία, Θράκη, νησιά του Βορείου Αιγαίου, Σποράδες, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και πιθανόν σε Βόρεια Πελοπόννησο και στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα σε Ανατολική Θεσσαλία και πιθανόν σε Βόρειο Ιόνιο, Σποράδες και Βόρεια Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 21 βαθμούς), 17 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 18 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 14 έως 21 βαθμούς), 16 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 17 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 23 έως 28 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και στο Βόρειο Ιόνιο μέτριοι 4-5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση