«Στα κάγκελα» μαθητές και γονείς στο Γυμνάσιο με Λ.Τ. Μοσχοχωρίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 10:56 «Στα κάγκελα» μαθητές και γονείς στο Γυμνάσιο με Λ.Τ. Μοσχοχωρίου

Ζητούν να λειτουργήσει το Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου…

«Στα κάγκελα» βρίσκονται μαθητές και γονείς στο Μοσχοχώρι. Άνθρωποι από 13 Κοινότητες τα παιδιά των οποίων πηγαίνουν σχολείο με κέντρο το Μοσοχοχώρι, ζητούν να λειτουργήσει κατά εξαίρεση και το δικό τους Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου, το οποίο αριθμεί 4 παιδιά.

Οι λόγοι αρκετοί, μα βασικότερος ότι μιλάμε για παιδιά που είναι μαζί από τα προνήπια και στην πιο κρίσιμη τάξη τους ζητείται να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον και να μεταφερθούν στη Λαμία, αν θέλουν να ακολουθήσουν την κατεύθυνση που αγαπούν και τους ταιριάζει.

Συγχρόνως απειλείται με συρρίκνωση ένα σχολείο που εκπροσωπεί το ιστορικότερο τρίγωνο της χώρας, Θερμοπύλες - Αλαμάνα - Γοργοπόταμος. Ένα σχολείο που έχει πολύ λιγότερες ώρες να καλύψει στη Γ’ Λυκείου από όσα ίσως στα υπόλοιπα τμήματα και χωρίς φυσικά δική του ευθύνη.

Όμως στους γονείς αυτών των παιδιών που καλούνται να βρουν καινούρια τάξη λίγο πριν ανοίξουν τα φτερά τους για την Ανώτατη Εκπαίδευση, υπάρχει και ένα ακόμη μεγάλο «γιατί». Σε όλη την Ελλάδα εγκρίθηκαν εκατοντάδες ολιγομελή τμήματα και συνεχίζουν να εγκρίνονται κι άλλα κάτω από τις γενικευμένες αντιδράσεις. Το δικό τους σχολείο άραγε γιατί όχι;

Βάσει του εκπαιδευτικού νόμου, τα μαθήματα για όσο διαρκέσει η κατάληψη θα γίνεται με τηλεκπαίδευση μέσω webex.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση