Εκδήλωση Μνήμης για τον Μικρασιατικό και Θρακιώτικο Ελληνισμό και Λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Αγίας Σοφίας στον Συνοικισμό της Αταλάντης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 10:55 Εκδήλωση Μνήμης για τον Μικρασιατικό και Θρακιώτικο Ελληνισμό και Λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Αγίας Σοφίας στον Συνοικισμό της Αταλάντης

Η Αταλάντη γιόρταζε χθες για πολλούς λόγους μιας και ήταν η γιορτή του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας. Επίσης πραγματοποιήθηκαν και εκδηλώσεις μνήμης για τον Μικρασιατικό κσι Θρακιώτικο Ελληνισμό.

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα έλαβε χώρα ο Εσπερινός και η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Αγίας Σοφίας στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Συνοικισμού Αταλάντης την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024 στις 18:00, υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου π.  Κωνσταντίνου Βουρλιά.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπό του Διευθυντή του Ιερού Επισκοπείου Ταλαντίου και Λοκρίδος Αρχιμανδρίτη π. Δημήτριου Ζελιαναίου και Εκδήλωση Μνήμης για τον Μικρασιατικό και Θρακιώτικο Ελληνισμό του Συνοικισμού Αταλάντης που διοργάνωσε ο Δήμος Λοκρών.  Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιστορική, κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική επίπτωση των προσφυγικών ροών των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης στην Ελλάδα.

Στην συνέχεια οι απόγονοι των πρώτων οικογενειών που εγκαταστάθηκαν ως πρόσφυγες στον Συνοικισμό Αταλάντης, ο κ. Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, η κ. Σοφία Ράλλη – Παλαιολόγου, ο κ. Νικόλαος Ματσούκας και ο κ. Δημήτριος Λαμπρινίδης ανάγνωσαν βιογραφικά και βιωματικά αποσπάσματα από το Επετειακό Αφιερωματικό Ημερολόγιο της Αιάντειου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αταλάντης για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής που εκδόθηκε το 2022, και συγκίνησαν το πλήθος του κόσμου που παρακολουθούσε.

Από το Δήμο Λοκρών παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος Αταλάντης κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος, ο Αντιδήμαρχος Δαφνουσίων κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος κ. Νικόλαος Λιόλιος, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Δουμπιώτης και  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αταλάντης κ. Ιωάννης Νιαβής, και κάτοικοι της Αταλάντης, πολλοί εκ των οποίων είναι απόγονοι προσφύγων.    

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση