Λαμία: Πήγε βόλτα για ψώνια με κλεμμένο αυτοκίνητο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 09:02 Λαμία: Πήγε βόλτα για ψώνια με κλεμμένο αυτοκίνητο

«Καμπάνα» 30 ημερών από το Αυτόφωρο Μονομελές…

Η υπόθεση κλοπής του επαγγελματικού 4Χ4 μάρκας Nissan Navara, το πρωί της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου, έξω από το κρεοπωλείο "Ζακαίικα", στην οδό Κύπρου στη Λαμία, εκδικάστηκε χθες (17/9) το μεσημέρι από το Αυτόφωρο Μονομελές.

Κατηγορούμενος ένας 40χρονος από την Καρδίτσα, ο οποίος δεν παραβρέθηκε στη δίκη, ούτε εκπροσωπήθηκε από συνήγορο, ώστε να ακουστεί η άποψή του. Έτσι τα γεγονότα που περιγράφονται είναι από τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας κι όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο ή περιέγραψαν μάρτυρες στο LamiaReport.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 40χρονο για την κλοπή του τροχοφόρου και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 1 έτους, με χρόνο έκτισης τις 30 ημέρες χωρίς αναστολή εκτέλεση της ποινής, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να συλληφθεί και να οδηγηθεί σε Κατάστημα Κράτησης.

Το χρονικό της κλοπής

Το συμβάν είχε προκαλέσει αίσθηση στην τοπική κοινωνία, με τον τρόπο που έγινε, μέρα μεσημέρι, και σε ένα πολυσύχναστο σημείο, με τον κατηγορούμενο να μην κάνει καμία σχεδόν προσπάθεια να κρυφτεί ή να εξαφανίσει τα ίχνη του!

Η ώρα ήταν 11:30’ και ο ιδιοκτήτης του Navara, το άφησε για μερικά λεπτά ξεκλείδωτο για να μπει στο κρεοπωλείο, να δώσει την παραγγελία του και να φύγει.

Εντός του καταστήματος, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, ήταν ένας κύριος με μούσια και τσάντα για ψώνια στον ώμο, που είχε δώσει τη δική του παραγγελία, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν σχεδόν έτοιμη.

Ο συγκεκριμένος κύριος ξαφνικά βγαίνει από το κατάστημα και πηγαίνει κατευθείαν στο Navara, βάζει μπρος και φεύγει!...

Δείτε το βίντεο:

Από το χρονικό σημείο εκείνο, σήμανε συναγερμός στο κέντρο της αστυνομίας, με τα πληρώματα να ξεκινούν αναζητήσεις περιμετρικά της πόλης στην περιοχή της Περιφέρειας (πρώην ΜΕΡΥΠ) και της οδού Αμπλιανίτη αλλά και στο δρόμο προς Γοργοπόταμο.

Τελικά το κλεμμένο όχημα θα το αναγνωρίσει λίγη ώρα αργότερα υπάλληλος βενζινάδικου στις Λιβανάτες, που είχε δει την ανάρτηση του LamiaReport και ενημέρωσε τις αρχές για την πορεία του. Επίσης είχε ήδη ταυτοποιηθεί ο δράστης από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων στην οδό Κύπρου.

Χάρη στην παρατηρητικότητα και τη μαρτυρία των ανθρώπων του πρατηρίου, θα εντοπιστεί λίγο αργότερα από αστυνομικούς του ΑΤ Λοκρών σε αγροτική περιοχή, όπου και τον συνέλαβαν χωρίς να προβάλλει κάποια αντίσταση. Μάλιστα φέρεται να παραδέχτηκε με φυσικότητα στους αστυνομικούς ότι το αμάξι που οδηγούσε είναι κλεμμένο και ότι απλά το είχε πάρει για να πάει βόλτα!

Εντός του οχήματος, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν μία σακούλα με αρκετά ψώνια από σούπερ μάρκετ. Όπως ειπώθηκε και στο δικαστήριο, ο 40χρονος είχε εισέλθει σε κατάστημα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, και είχε αφαιρέσει πράγματα αξίας 90 ευρώ, ενώ αποχώρησε χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Η περίπτωση του 40χρονου προβλημάτισε Δικαστή και Εισαγγελέα, σχετικά με την ψυχική του κατάσταση, όλοι πάντως οι μάρτυρες είχαν να πουν ότι σε όλες του τις κινήσεις κι ενέργειες ήταν ήρεμος και  έδειχνε ότι γνώριζε πολύ καλά τι έκανε. Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ του LamiaReport, δεν ήταν η πρώτη φορά που έβαλε τις αρχές να τρέχουν για κλοπή τροχοφόρου...

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση