Προφυλακίστηκε ο «Μισέλ» για το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ – Παρουσιαζόταν ως βοηθός ή γιατρός

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 08:48 Προφυλακίστηκε ο «Μισέλ» για το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ – Παρουσιαζόταν ως βοηθός ή γιατρός

Παρέδιδε φάρμακα στον 51χρονο γιατρό που φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του στον ανακριτή ένας από τους συνολικά επτά κατηγορούμενους για δράση στο κύκλωμα των εικονικών συνταγογραφήσεων, που εξαπάτησαν τον ΕΟΠΠΥ προκαλώντας ζημία 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020.

Ο κατηγορούμενος με το κωδικό όνομα «Μισέλ», που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, εμφανίζεται ως ένας από τους διακινητές των παρανόμως συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε πιάτσες τοξικομανών.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε επιφορτιστεί, μεταξύ άλλων, και με την υποχρέωση να βρίσκει ΑΜΚΑ ασφαλισμένων και να παρουσιάζεται, κατά περίπτωση, ως ιατρός ή βοηθός ιατρού, ανάλογα σε ποιον απευθυνόταν. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος παραλάμβανε φάρμακα, τα οποία είτε παρέδιδε στον 51χρονο γιατρό, που φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση, είτε διακινούσε σε τρίτα πρόσωπα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες ισχυριζόμενος πως ο ίδιος ήταν μεταφραστής και δεν γνώριζε ότι οι επίμαχες συνταγές ήταν παράνομες.

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους τρεις κατηγορούμενες

Τρεις κατηγορούμενες μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους. Σε δυο επιβλήθηκαν οι όροι της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και της εγγυοδοσίας ύψους 10 χιλιάδων ευρών. 

Η γιατρός, που απολογήθηκε σήμερα, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, καθώς, σύμφωνα με τον συνήγορό της, προσκόμισε στην ανάκριση στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είχε προβεί  σε νόμιμες συνταγογραφήσεις

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα. Στον έναν μόνο επιβλήθηκε εγγύηση 5.000 ευρώ και υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

Αύριο δίνουν εξηγήσεις οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων φαρμακοποιοί και γιατροί.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος όπως: διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών τελεσθείσα από ιατρό, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ.α.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι κατηγορούμενοι προχώρησαν σε τουλάχιστον 90.000 εικονικές συνταγογραφήσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων, για τις οποίες χρησιμοποίησαν περίπου 3.500 ΑΜΚΑ, κυρίως αλλοδαπών, που είτε είχαν απομακρυνθεί από τη χώρα, είτε βρίσκονταν σε Καταστήματα Κράτησης, ή φιλοξενούνταν σε διάφορες δομές.

Η διάθεση των παρανόμως συνταγογραφημένων φαρμακευτικών σκευασμάτων πραγματοποιούνταν, σύμφωνα με την κατηγορία, μέσω των φαρμακείων καθώς και των γιατρών σε πελάτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση