MENU
weather-icon 20 oC
Αναζήτηση:

Καιρός τον Δεκαπενταύγουστο: Πότε κάνει βουτιά ο υδράργυρος και που θα βρέξει

Καιρός τον Δεκαπενταύγουστο: Πότε κάνει βουτιά ο υδράργυρος και που θα βρέξει

Δείτε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου στη Φθιώτιδα, αλλά και σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη διάρκεια του Σαββάτου στη Χαλκιδική, ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, βόρεια Εύβοια και κεντρική Στερεά με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Από το κύμα αυτό κακοκαιρίας θα επηρεαστεί και η Φθιώτιδα, από τα ξημερώματα του Σαββάτου μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία θα κάνει "βουτιά" 8-10 βαθμούς με τη μέγιστη να μην ξεπερνάει τους 26-28 βαθμούς το Σάββατο και με το μελτέμι στο Αιγαίο να φτάνει τα 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.

Την Παραμονή και ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με ισχυρά μελτέμια στο Αιγαίο που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και την θερμοκρασία στα ηπειρωτικά να αγγίζει τους 30-32 βαθμούς.

Από την Τρίτη 16 του μηνός και μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας προβλέπεται καλοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας που από την Πέμπτη θα φτάσει και πάλι τους 35-36 βαθμούς κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται καλοκαιρία με εξαίρεση κάποιες παροδικές μπόρες στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Από τα μεσάνυχτα προς το Σάββατο, όμως, ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει πρώτα στη Χαλκιδική και βαθμιαία στη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Από τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι βροχές θα επηρεάσουν και τη Φθιώτιδα, ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει κατακόρυφη πτώση. Από το μεσημέρι του Σαββάτου οι βροχές θα σταματήσουν και την Κυριακή-Δευτέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ωστόσο η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο (μέγιστη 30-31 βαθμοί). Από την Τρίτη 16 του μηνός η θερμοκρασία θα αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει φτάνοντας στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας τους 35-36 βαθμούς. Πιο αναλυτικά:
Την Παρασκευή προβλέπεται αρχικά αίθριος αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-33 βαθμούς.
Το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι.Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 22-26 βαθμούς.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός.Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία την Κυριακή θα κυμανθεί από 18-29 βαθμούς και τη Δευτέρα από 18-31 βαθμούς.
Από την Τρίτη έως και το Σάββατο (16-20 Αυγούστου) προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με ασθενείς ανέμους και βαθμιαία άνοδο της θερμοκρασίας που από την Πέμπτη (18 του μηνός) θα σκαρφαλώσει στους 35-36 βαθμούς.
Ο καιρός στην Ελλάδα
Την Παρασκευή στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και πιθανόν στη Θεσσαλία προβλέπονται νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα σημειωθούν όμβροι και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν παροδικές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.
Το Σάββατο στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική-βόρεια Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές με βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες αναμένονται λίγες νεφώσεις με τοπικές μπόρες το απόγευμα κυρίως στην ορεινή Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στην ανατολική χώρα.
Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3-5, στα ανατολικά 4-6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3-5, στα ανατολικά 4-6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στην δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
Μπορείτε να βλέπετε τη θερμοκρασία στη Λαμία, ανά πάσα ώρα και στιγμή, καθώς επίσης και Live εικόνα από τον καιρό στην πόλη: εδώ

(Δείτε το χάρτη βροχόπτωσης για το πρωί του Σαββάτου).