Το δημοφιλές ρόφημα που τα θωρακίζει τα νεφρά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2024 13:21 Το δημοφιλές ρόφημα που τα θωρακίζει τα νεφρά

Ένα φλιτζάνι την ημέρα αρκεί...

Στα υπέρ και τα κατά της κατανάλωσης του καφέ, η ζυγαριά φαίνεται πως γέρνει προς τα θετικά, στα οποία προστίθεται πλέον και η εύρυθμη λειτουργία των νεφρών.

Δεν υπάρχει ίσως ρόφημα που να έχει μελετηθεί περισσότερο από τον καφέ, με τις περισσότερες έρευνες να συγκλίνουν στα οφέλη που προσφέρει η μέτρια κατανάλωσή του σε όλα τα επίπεδα. Στο ίδιο μήκος κύματος και πρόσφατη μελέτη από τους ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Johns Hopkins, που αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση ακόμα και ενός φλιτζανιού καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο οξείας νεφρικής βλάβης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο Kidney International Reports, όσοι έπιναν οποιαδήποτε ποσότητα καφέ κάθε μέρα είχαν 15% χαμηλότερο κίνδυνο με τις μεγαλύτερες μειώσεις να παρατηρούνται στην ομάδα που έπινε δύο έως τρία φλιτζάνια την ημέρα, μειώνοντας τον κίνδυνο κατά 22%-23%. Ακόμα όμως και τα άτομα με συννοσηρότητες, όπως η αρτηριακή πίεση, ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ), ο σακχαρώδης διαβήτη, είχαν 11% χαμηλότερο κίνδυνο σε σύγκριση με όσους δεν κατανάλωναν ποτέ καφέ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση