MENU
weather-icon 16 oC
Αναζήτηση:

Καλπάζει η παιδική παραβατικότητα – «Θα δούμε και γονείς φυλακή» - ΒΙΝΤΕΟ

Καλπάζει η παιδική παραβατικότητα – «Θα δούμε και γονείς φυλακή» - ΒΙΝΤΕΟ

«Οι γονείς οφείλουν να λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη αλλά και να εκτίουν ποινές»

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά σχετικά με παραβατικότητα ανηλίκων , πολλά από τα οποία λαμβάνουν χώρα και εντός των σχολικών συγκροτημάτων.

«Τα στατιστικά λένε ότι έχουν αυξηθεί οι συλλήψεις των γονέων κατά ένα 70% το τελευταίο 4μηνο», λέει στο MEGA η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

«Ευτυχώς βλέπουμε ότι και οι γονείς, οι οποίοι είναι οι άμεσοι υπεύθυνοι σε όλα αυτά που βλέπουμε στα θέματα ανήλικης παραβατικότητας, οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Το κατά πόσο αποδίδεται στο τέλος της ημέρας Δικαιοσύνη και πώς εξελίσσεται αυτό, είναι θέμα προς διερεύνηση».

«Οι γονείς οφείλουν να λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη αλλά και να εκτίουν ποινές», τονίζει.

Από την πλευρά του ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, σημειώνει:

«Δεν περίμενε κανένας η παιδική εγκληματικότητα – παραβατικότητα να περάσει ακόμα και το θέμα που είχαμε με την ενδοοικογενειακή βία και τις γυναικοκτονίες. Το πέρασε πάρα πολύ. Αυτά τα περιστατικά υπήρχαν πάντα, αλλά εκτοξεύτηκε η ποσοτική μεριά του θέματος και κατέβηκαν οι ηλικίες».

«Κάποια στιγμή “ξύπνησαν” οι εισαγγελείς γιατί πάντα υπήρχε αυτό, αλλά στη βία μεταξύ νεολαίας ποτέ οι εισαγγελείς δεν έδιναν ρητή προφορική να συλληφθούν και οι γονείς. Δε συνέβαινε ποτέ. Οι γονείς έρχονται στο προσκήνιο να πληρώσουν και αυτοί τη μερίδα τους όσον αφορά αυτά που κάνουν τα παιδιά τους. Θα δούμε και γονείς φυλακή».

Δείτε βίντεο: